Ülésezett a miskolci közgyűlés

2016. március 10-én ülésezett Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése.

A városatyák Miskolc költségvetéséről és Miskolc turizmusát érintő döntésekről is tárgyaltak - írja a minap.hu miskolci hírportál

kozgyules_160210ml_15.jpg

Molnár Péter (Fidesz-KDNP) elmondta, „úgy látjuk, Miskolcon az idegenforgalom zászlóshajóvá vált”. Hozzátette, „mi erről nemcsak beszélünk, hanem teszünk is ennek érdekében”. Megállapítható, hogy Miskolcon az ipar mellett egy új sikerágazat lett a turizmus. Az elmúlt évek fejlesztései nemcsak vonzzák, hanem egyre több napra itt is tartják a városba látogatókat. „Úgy gondolom, jó az az út, amin a város jár, erről letérni nem szabad! A kultúrával kiegészítve a turisztikai attrakciókat Miskolc ki tud törni abból a képből, amibe beleszorították a várost”, mondta Molnár Péter.

Az 56-os Emlékbizottság létrehozásával kapcsolatban a KDNP frakcióvezetője elmondta, az 1956-os forradalmi eseményekben Miskolc jelentős szerepet játszott. Idén a forradalom 60. évfordulót ünnepeljük, és méltón szeretnének erről megemlékezni a városban is.

Már nem az az időszak van, mint a szocialisták idején, amikor arról kellett beszélnünk, mekkora adósságot görget maga előtt Miskolc. Erről Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője beszélt. – Ma már a nyugodt fejlődés időszakát éljük a városvezetésnek és a kormányzati támogatásnak köszönhetően – mondta. Kiemelte az új ipari parkot, amely szerinte újrapozicionálja a várost és nagy lehetőségeket rejt magában. A Modern Városok programról szólva kiemelte a Diósgyőri vár és a Miskolctapolcai Strand fejlesztését is.