NINCS KARÁCSONYI JUTALOM MISKOLCON

2020.12.18.

Jutalom helyett engesztelő levél Miskolcon az önkormányzati dolgozóknak.

videó: https://video.mno.hu/embed/243946

20201218

 

A témával a megyei napilap, az Észak-Magyarország és online felülete, a boon.hu is foglalkozott:

 

Beismerte Veres Pál, hogy egy év után üres a kassza Miskolcon

Nem jut Miskolcon jutalomra, mert beismerő vallomása alapján rosszul gazdálkodott a balliberális városvezetés.

Az Észak-Magyarországhoz is eljutott az a levél, amelyben Veres Pál polgármester karácsony előtt arról tájékoztatja a városháza és a Miskolc Holding Zrt. munkavállalóit: üres a kassza, nem tudnak jutalmat adni.

Pénteken a Fidesz–KDNP sajtótájékoztatót tartott az ügyről.

Rosszul osztották be Miskolc bevételeit, rosszul menedzselték az elmúlt évben a város ügyeit – Nagy Ákos

– Futótűzként terjed a hír, hogy a Miskolcért dolgozó önkormányzati munkavállalók, a miskolci önkormányzati cégeknél dolgozók jól megérdemelt karácsonyi jutalmukat nem kapják meg. Helyette kaptak egy engesztelő levelet, szaloncukrot, pezsgőt. Egy levélről beszélünk, melyben Miskolc baloldali városvezetése elismerte, hogy tévedett, mert rosszul ítélte meg a helyzetet. Elismerték, hogy rosszul osztották be Miskolc bevételeit, rosszul menedzselték az elmúlt évben a város ügyeit – hangsúlyozta Nagy Ákos és Bajusz Gábor fideszes önkormányzati képviselő.

Elmondták: az előző városvezetés úgy adta át a városi kasszát, hogy az új városvezetésnek tavaly volt lehetősége pénzjutalmat osztani karácsony előtt, ahogyan azt a megelőző években a Fidesz–KDNP-s városvezetés mindig megtette. Azt is kiemelték: Veres Pál és a közgyűlési többségben lévő szivárvány­koalíció tízmil­li­árdos nagyságrendű adóbevételt, rekordalacsony munkanél­küliséget örökölt, plusz az uniós pénzek is megérkeztek a folyamatban levő, az előző városvezetés által kiküzdött fejlesztésekre.

– Közel ötezer munkavállalót és ő családjukat érinti a döntés – foglalta össze Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője.

Bajusz Gábor önkormányzati képviselő feltette a kérdést: Veres Pál komolyan gondolja-e, hogy egy mentegetőző levéllel egyetértenek azok, akik évek-évtizedek óta helytállnak Miskolcért. A fideszes képviselők vázolták, szomorú tényeket jelentett ki Veres Pál a levélben, miszerint 2020-ban csak a hiány és a kiadás növekedett.

Takarékosságra intettek

Mint ismert: a Fidesz–KDNP idén tavasszal többször tartott sajtótájékoztatót a megyeszékhelyen, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy rosszul gazdálkodik a balliberális városvezetés. A Fidesz–KDNP többször is kérte Veres Pál polgármestert, hogy csökkentsék a bizottsági tagok és felügyelőbizottsági tagok számát és azok juttatásait, a képviselők tiszteletdíját, és figyelmeztették a baloldali városvezetést, hogy a rossz gazdálkodás előbb-utóbb csődhelyzetbe torkollik. A sajtótájékoztatón a fideszes képviselők elmondták: most már a pénzügyi tények is igazolják, hogy Veres Pál jobban járt volna, ha komolyan vette volna a Fidesz–KDNP takarékossági javaslatait.

Forrás:
https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/beismerte-veres-pal-hogy-egy-ev-u…

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!