SCHANDA TAMÁS MISKOLCI LÁTOGATÁSA

2021. november 18-án egy nagyon tartalmas szakmapolitikai látogatásra érkezett Miskolcra Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke. 

Előbb az újjáépülő Diósgyőri várat tekintette meg és járta be, majd a ünnepélyes keretek között adta át az egyedülálló Képzési Információs és Élményközpontot a Miskolci Szakképzési Centrumban, mely után ellátogatott a helyi KDNP alapszervezethez is.

dgyA várbejárás. (Fotó: boon.hu)

A Diósgyőri vár bejárása után az ÉSZAK újságírójának kérdésére válaszolva Schanda Tamás elmondta: 

– Nagyon izgalmas fejlesztésről van szó, amelynek köszönhetően a Diósgyőri vár hosszú távon is a régió kulturális és turisztikai központjává válhat, hiszen egy olyan turisztikai attrakció jön létre, amely példa nélküli, nemcsak a régióban, hanem talán egész Magyarországon is – nyilatkozta az Északnak a várlátogatás után Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettes.

– Az gondolom, hogy a pandémia is jól rámutatott arra, hogy a nemzeti, polgári, kereszténydemokrata kormány az, amelyik a magyar emberek, a magyar vállalkozások és egyébként a magyar települések pártján áll, hiszen ez az a kormány, amely nem megszorításokkal, nem adók bevezetésével reagált egy válsághelyzetre, hanem adókedvezményekkel, támogatásokkal és fejlesztési lehetőségekkel. Emellett az önkormányzatok számára is újabb és újabb beruházásokat tudunk elérhetővé tenni, így örülök annak, hogy itt is olyan fejlesztést láthattunk, ami kormányzati támogatásból valósul meg, ugyanakkor a miskolciak életét segíti.

A Miskolci Szakképzési Centrum Képzési Információs és Élményközpont átadóján a szakképzés fejlesztéséről beszélt a Miniszterhelyettes, amiről a boon.hu így számolt be

„A kormány azt a célt tűzte ki, hogy visszaadja a szakképzésnek a becsületét, és újra rangot adjon a szakmák megtanulásának.” Erről Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettes beszélt. – Ennek a korszerű, a fiatalok érdeklődését is felkeltő központnak a létrejötte is azt mutatja, hogy jó úton járunk. Ez a kezdeményezés, ami Miskolcon megvalósul, teljesen egyedülálló, a fiatalok és a szüleik, valamint a tanulni akaró felnőttek minden információt megkaphatnak a képzésekről és magáról a szakképzésről is, amit tudni érdemes. A Miskolci Szakképzési Centrum képzéseiben jelenleg több mint 7 ezren tanulnak, évente mintegy 2 ezren fejezik be sikeresen tanulmányaikat. Ők jelentik a helyi gazdaság munkaerő-utánpótlását – húzta alá Schanda Tamás.  

szcAz információs pont átadása

A nap zárásaként a KDNP Miskolc Város Szervezetének taggyűlésén vett Schanda Tamás, ahol egy roppant összefogott előadást tartott a Kormány politikájáról, az ellenzéki vádakról és a valóságról. A klímavédelem kapcsán elhangzott, hogy a Kormány nem kívánja a lakosságot több adóval sújtani, hanem azt vallja, hogy fizessenek a legnagyobb szennyezők, a nagyvállalatok. A foglalkoztatási helyzet kapcsán Schanda Tamás elmondta, hogy a munkahelyvédelmi intézkedések sikeresek voltak, és a foglalkoztatottsági adatok kimagasló eredményeket értek el: közel 4,7 millióan dolgoznak ma Magyarországon. A járványhelyzet előtti szintre szorította vissza a Kormány az álláskeresők számát. Magyarországon a 6. legalacsonyabb a munkanélküliség az Unióban. A munkahelyvédelmi intézkedések pedig 1,6 millió ember megélhetését segítettek megtartani vagy megteremteni. A bértámogatási programokkal közel félmillió munkahelyet védett meg vagy hozott létre a kormány a koronavírus-járvány kitörése óta. A gyermekvédelem is téma volt, amiben a KDNP álláspontja egyértelmű és határozott: a szülők joga a gyermekeik nevelése, meg kell védeni a családokat.

kdnpKDNP taggyűlésen

A Miskolci TV Híradó (2021.11.19.) így számolt be az információs pont átadásról:

https://minap.hu/video/informacios-es-elmenykozpont

Források:

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-falak-es-uj-bastyak-ujjaepul-a…

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elmenyekkel-segitenek-valasztani-…

 

miskolc.kdnp.hu

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!