A nemzeti szuverenitás védelmétől a társadalmi beágyazottságig: folytatta tanácskozását a KDNP Önkormányzati Tanácsa

Latorcai János, a KDNP Országos Választmányának elnöke, a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások tétjéről tartott előadást pénteken Kecskeméten,  a KDNP Önkormányzati Tanácsának ülésén. Az Országgyűlés alelnökének gondolatait követően Gaal Gergely, a KDNP Országos Választmányának titkára a civil szervezetek helyi közösségekben betöltött szerepének fontosságáról beszélt a jelenlévő önkormányzati tisztségviselőknek.

Latorcai Latorcai János előadásában beszélt a hazánk előtt álló kihívásokról: a szomszédságunkban zajló orosz-ukrán háborúról, a migrációról és hagyományos család védelméről is.

Latorcai János hangsúlyozta: a kormánypártok kezdetektől fogva a fegyverszünetet és a béke fontosságát hangsúlyozzák. Az Országgyűlés alelnöke úgy véli, ma már egyre többen fogalmaznak meg hasonló véleményt az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban.

A politikus szólt az illegális bevándorlásról is, illetve a nyugat-európai országok megoldhatatlannak tűnő társadalmi konfliktusairól, melyet a migráció idézett elő. „Mi elutasítjuk a tömeges bevándorlást, s a kötelező elosztási kvóta ellen is küzdünk” – emlékeztetett.

Támadás alatt áll a keresztény kultúrában gyökerező, egy férfi és egy nő közösségére épülő család intézménye

Latorcai

– említett egy újabb, a nyugati világban jelentkező problémát, fontosnak nevezve a hagyományos családmodell védelmét.

Az ellenzék politikájáról szót ejtve példákkal illusztrálta, hogy a különböző baloldali pártok még egymás ígéreteit is betarthatatlannak ítélik. Kormányzóképességük élő cáfolatát mutatják Latorcai János szerint azok a botrányok, melyek számos olyan településen jelentkeznek Gödtől Egerig, ahol a helyi hatalmat sikerült megszerezniük. Abban viszont az ellenzék politikusai egyetértenek, hogy az ország szuverenitását feladva az Európai Egyesült Államok létrehozását tartják kívánatosnak – emlékeztetett Latorcai János.

GaalGaal Gergely, a KDNP Országos Választmányának titkára előadásában kifejtette: a kereszténydemokraták tényleges társadalmi beágyazottságának garanciáját helyi alapszervezeteik, illetve az önkormányzatokban dolgozó képviselőik, alpolgármestereik, polgármestereik jelentik.

A kisebbik kormánypárt Pest vármegyei elnöke rámutatott a közösségépítés és a valódi, helyi civil szervezetekkel folytatott párbeszéd fontosságára.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!