Szászfalvi László: Meddig tud még Magyarország megküzdeni a migrációs nyomással?

Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben kijelentette: világszerte egyre nagyobb a migrációs nyomás. A magyar hatóságok az elmúlt két hónapban már több mint 15 ezer határsértőt fogtak el és 160 embercsempészt tartóztattak le.

 

Brüsszelben is egyre többen látják, hogy csak határzárral lehet megvédeni az EU külső határát – mondta. Hozzátette: a schengeni határok megerősítésére annál is inkább szükség lenne, mert az Európai Unió visszatoloncolásra épülő politikája nem működik. A magyar határvédelem 650 milliárd forintos költségei jelentősen megterhelik az országot és jó lenne, ha az Európai Unió hozzájárulna ezekhez a költségekhez.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: a magyar álláspont azt mondja, hogy Európa határait meg kell védeni, az unió szerint pedig mindenkit be kell engedni, és majd eldöntik, hogy ki maradhat.

Az Eurostat adatai szerint Nyugat-Afrikába a kiutasítottak 10 százalékát sikerült kivinni, Észak-Afrikában hét százalékban sikerült végrehajtani az elutasító határozatokat, míg Irakba 15 százalékban, Bangladesbe és Pakisztánba 11 százalékban - ismertette.

Közölte: Magyarországon tavaly 270 ezer illegális határátlépést sikerült megakadályozni, szinte teljes mértékben magyar költségből.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!