Szászfalvi László: Sikeres volt a szakképzés átalakítása

Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője kedden a parlamentben napirend előtt arról beszélt: 2010-ben „siralmas állapotban” volt a szakképzés, de a kormány intézkedéseinek köszönhetően megújult, egyszerűbbé, átláthatóvá és átjárhatóvá vált a rendszer, szoros kapcsolat alakult ki a gazdaság és a szakképzés között és ösztöndíjrendszert vezettek be.

Hangsúlyozta: a KDNP számára öröm, hogy a hátrányos helyzetű térségekben is egyre sikeresebb a megújult állami szakképzés, és ebben jelentős szerepet játszanak az egyházi intézmények is.

Kiemelte:

már tízből hat diák a szakképzést választja, a technikumokban nagy a túljelentkezés, a diákok hazai és nemzetközi eredményei pedig arról tanúskodnak, hogy kiváló pedagógusok vesznek részt a képzésben.

 

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára azt mondta: büszkék lehetnek az Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes magyar szakképzésre. Hangsúlyozta: idén ősszel a szakmák Európa-bajnokságán több arany-, ezüst és bronzérmet hoztak el a magyarok többek között olyan szakmákban, mint a webfejlesztés és az ipari robotika, a vb bronzérem pedig annak köszönhető, hogy Magyarországon a harmadik legkedvezőbb a szakképzésből kikerülők foglalkoztatási rátája.

Cél, hogy a jövőben tízből heten válasszák a szakképzést, és mindenkinek legyen érettségije és szakmája – emelte ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!