Szászfalvi László: A zöldügy a kormánynak és a KDNP-nek is fontos

A kormány és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) is fontosnak tartja a zöldügyet – mondta a párt országgyűlési képviselője pénteken Csurgón.

SzazsfalviSzászfalvi László a város Petőfi téri parkjában, ahol hét őshonos gyümölcsfát ültettek el pártja Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű országos programja keretében, megjegyezte, a kezdeményezés célja a teremtésvédelem, de a közösségépítést is szolgálja.

Isten adta ajándékba nekünk ezt a csodálatos földet, a természetet, és felelősségünk, hogy megóvjuk a következő nemzedékeknek”

– hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a faültetés egyaránt erősíti a kistelepülések és a KDNP közösségét, összehozza az embereket egy nemes cél megvalósításáért, továbbá megfelel a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” alapelvnek.

Szaszfalvy

A KDNP a családok pártja, a faültetési program révén a családok jövőjének pártja is – fogalmazott.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy

az Ültessünk, hogy élhessünk! kezdeményezés kapcsolódik a kormány által meghirdetett, Magyarország történetének legnagyobb faültetési programjához, amelynek révén eddig 46 ezer fát ültettek el.”

Füstös János (Fidesz-KDNP), Csurgó polgármestere arról szólt, hogy Csurgó örömmel csatlakozott a KDNP akciójához, mert a város mindig kiemelt figyelmet fordított a természetvédelemre.

Csurgó a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el, óvják, gondozzák több mint száz évvel ezelőtt ültetett vadgesztenyefáikat, sok fát telepítenek és virágosítanak – mondta.

csurgó

Hozzáfűzte, a jövő nemzedékekről gondoskodás emellett egy új óvoda és bölcsőde építésében is megnyilvánul.

A településvezető a Petőfi téri faültetéskor átadta Nagy János fafaragó szoborkompozícióját. Közölte, hogy a Petőfi Sándor Anyám tyúkja című verse ihlette alkotások elhelyezésével és a faültetéssel megkezdődik a park megújítása.

Az eseményről készült galéria IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!