• Párt
  • Történelem
  • Parlamenti Frakció
  • Fővárosi Frakció

SzervezetSzakbizottságKÖT

Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottság

 

Elnök:
Pintér Attila
nyá. ezds.
pinter@salvo.hu
 
Titkár:
Elek Endre
nyá. r.alezds.
elek.endre@gmail.com
 
Szekcióvezetők:
Dr. Turák János nyá. ezds.
(Honvédelmi)
turakjanos@t-online.hu 
 
Dr. Gyaraki Károly
nyá. mk, altb.
(Nemzetbiztonsági  és külkapcsolatok)
gykm44@freemail.hu 
 
Gabriel Géza
nyá. r. ezds.
(Rendészeti)
gabrielg@t-online.hu
 
Dr. Hautzinger Gyula
nyá. ezds.
(Humánpolitikai)
hautzingergy@t-email.hu 

 

 

A Kereszténydemokrata Néppárt Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottsága azon munkálkodik, hogy az ezeréves múltra visszatekintő magyar keresztény értékrend megfelelő hangsúlyt kapjon a párt kül- és biztonságpolitikájában és a honvédelmi programjában.

Az Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottság a keresztény világnézeten alapuló elveknek megfelelő szemléletet érvényesíti a nemzetbiztonsági stratégia kidolgozásában, a professzionális magyar honvédség és rendvédelmi szervek kialakításában. Célja a polgárok legszélesebb rétegeivel elfogadtatni a hon és a nemzet védelmének szükségességét, biztosítani az állam szavatolta biztonságot a család és – alapvető értékünk – a szabadság megőrzésében. Társadalmi és politikai tevékenysége során ezeket az elveket és célokat akarja kifejezésre juttatni, és ezek megvalósulását akarja előmozdítani.

A Kereszténydemokrata Néppárt Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottsága a rendszerváltás idején alakult, folyamatosan működő szervezet, ahol intenzív műhelymunka folyik.

Munkánk alapját a nemzetpolitika határozza meg. Nemzetpolitika, ami a nemzet védelmének, a nemzet jólétének és a nemzet üdvének egységén alapszik.

Az elmúlt években a nemzetpolitika folyamatos elnyomásának voltunk tanúi. A közelmúltra olyan mélyre süllyedt, hogy létünket fenyegette. A nemzeti érdekek képviselete szinte már bűncselekménynek számított. A neoliberális kormányzat olyan mértékben építette le a honvédelmet, gyengítette meg a nemzet biztonságát szavatoló intézményeket, hogy az már kirívóan magas biztonsági kockázatot jelentett az ország számára.

Szakbizottságunk olyan programokon dolgozik, amelyekkel ez a folyamat megállítható, illetve megfordítható és fejlődő pályára állítható. Az elkészült programokat a szakértői tanács, az országos elnökség elé terjeszti elfogadásra.

A munkában önkéntesen résztvevők szakmai képesítése teljes mértékben lefedi a fegyveres erő és a rendvédelmi szervek szakmai területeit. A szakbizottság hatékony működését a bizottságon belül megalakult honvédelmi, nemzetbiztonsági és külkapcsolatok, a rendvédelmi valamint humánpolitikai állandó szekciók biztosítják.

Az Országos Honvédelmi és Nemzetbiztonsági Szakbizottság nyitott mindazok felé, akik elkötelezettek a nemzet védelmének ügye mellett és szakmai véleményükkel, nemzetépítő munkájukkal szívesen segítik a Kereszténydemokrata Néppárt munkáját.

Honvédelmi szakbizottság hírei

korábbiak

(A KDNP OHNSZB tagtársunk látogatása és beszéde az erdélyi Mezőségben található Mezőcsávás testvér gyülekezetünk templomában.)   Kedves Mezőcsávási Magyarok! Tisztelt Ünneplő Közösség!   Kedves Barátaim! „Amely nemzet önmagát elhagyja, az nem méltó a szabadságra.”   A bátor...
Pintér Attila szakbizottsági elnök ismertette a 2016. évben elvégzett munkákat, valamint a következő év feladatait. Ezt követően a honvédelmi miniszter megköszönte a szakbizottság eddigi munkáját és további feladataikhoz sok sikert kívánt. Miniszter úr tájékoztatást adott a szaktárca eddigi...