A fiataloknak nem drogra, hanem jövőképre van szükségük

A fiataloknak nem drogokra, hanem stabil jövőképre van szükségük. Az MSZP-SZDSZ elmúlt hét éves kormányzása oda vezetett, hogy a mai fiataloknak a legsúlyosabb problémája a létfenntartás, a munkavállalás, az életkezdés. Ebben a helyzetben a KDNP álláspontja szerint különösen veszélyes a kábítószerezést népszerűsítő, „veszélyeit relativizáló” rendezvény szervezése – jelentette ki a Kendermag Egyesület droglegalizációt szorgalmazó demonstrációja kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a gazdasági válságban különösen fontos, hogy a krízishelyzetbe került fiatalok kétségbe esettségükben ne a drogokhoz nyúljanak.

A politikus arra szólította fel a Kendermag Egyesületet, hogy hagyjanak fel a fiatalok egészségét veszélyeztető rendezvények szervezésével és a kendermagot cseréljék fűmagra. Rétvári Bence ezt követően, egy fűmagokat tartalmazó csomaggal a kezében bejelentette, hogy a csomagot el fogják juttatni az egyesületnek.

A politikus közölt,e a  KDNP szerint a legfontosabb drogpolitikai eszköz a megelőzés, ezért számukra elfogadhatatlan a Kendermag Egyesület droggal kapcsolatos álláspontja. A kipróbálókat felvilágosítani kell, a függőket kezelni, a terjesztőket pedig szigorúan büntetni – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón, miután a KDNP felállította transzparensét, több, a tüntetésen részt vevő fiatal egy több méteres, 60 milliárd forintos bankjegyet emelt a levegőbe, ezzel kinyilvánítva azon véleményüket, hogy az államnak ekkora haszna lehetne a drogok legalizálásából. Rétvári Bence többször is megszakította sajtótájékoztatóját, mert másik két tüntető „Fű=marihuána”, illetve „Jézus se szívott” feliratú transzparensekkel takarták el a KDNP plakátját.
    
A Margitsziget északi csücskében tartott rendezvényt a rendőrség kordonnal vette körbe és több egyenruhás rendőr is felügyelte az eseményt. A „legalizációs piknikre” több száz fiatal gyűlt össze. A Kendermag Egyesület a rendezvényével a Global Marijuana March nevű nemzetközi tüntetés-sorozathoz csatlakozott, amelyet évente tartanak a világ több száz városában, szinte ugyanabban az időben.
    
Az egyesület Bajnai Gordon miniszterelnökhöz címzett, az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében azzal érvel, hogy az illegalitásban tartott kábítószerek piacán sok százmilliárdos forgalmat bonyolítanak bűnözői csoportok, míg ha az állam nem tiltaná, hanem racionálisan szabályozná a kenderszármazékok használatát, úgy becslésük szerint éves szinten 60 milliárd forintot jelenthetne az államnak az adókból befolyó, illetve az üldözésen megspórolt összeg.
    
Az egyesület azt szeretné elérni, hogy a hatályban lévő paragrafusokat a törvényhozás módosítsa, és ezzel egy felelősebb és ésszerűbb szabályozást teremtsen a könnyűdrogok piacán.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!