A liberálisok tovább rombolnák az oktatási rendszert

– A magyar oktatási rendszer radikális rombolásához vezetne a Magyar Bálint és Sándor Klára által benyújtott liberális közoktatási törvénymódosítás elfogadása – közölte Hoffmann Rózsa, a KDNP országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján. Szerinte a nyolcosztályos gimnáziumok megszüntetését, a hétvégi házi feladat tilalmát és a nem szakrendszerű oktatás kiterjesztését célzó javaslat benyújtásának két oka lehetett: az abszolút szakmai hozzá nem értés, a tudatos rombolás, illetve ezek ötvözete.

A politikus úgy véli: minden mértéken túlmegy, hogy a két liberális képviselő szinte hetente bombázza törvénymódosításokkal a parlamentet. Az előzetes szakmai egyeztetés elmaradása miatt már a házelnöknek írt levélben tiltakozott a Magyar Rektori Konferencia és nemtetszését fejezte ki a Nemzeti Tehetség Tanács is. Rámutatott arra is, hogy az elmúlt hét évben a szocialisták és a liberálisok 20 alkalommal módosították az 1993-ban elfogadott közoktatási törvényt. 

Szerinte a nyolcosztályos gimnáziumok megszüntetését, a hétvégi házi feladat tilalmát és a nem szakrendszerű oktatás kiterjesztését célzó javaslat benyújtásának két oka lehetett: az abszolút szakmai hozzá nem értés, a tudatos rombolás, illetve ezek ötvözete.

A képviselő úgy véli: a nyolcosztályos gimnáziumok az elmúlt húsz évben igazolták létjogosultságukat, jó eredményeket érnek el, teljesítik hivatásukat, a tehetséggondozást. Hozzátette: ezeknek az eltörlése a legsúlyosabb érvágása lenne a magyar oktatásügynek, a mindent elszürkítő irányba vinné el a hazai iskolarendszert. 

Hoffmann Rózsa a hétvégi házi feladat tilalmáról azt mondta: ez olyan, mintha az egészségügyben az orvosnak előírnák, ezentúl ne adjon injekciót, hanem minden betegnek csak egy tablettát a szent esélyegyenlőség jegyében. Azoknak a gyerekeknek az eredményei szignifikánsan jobbak, akiknek adnak házi feladatot, mint akik nem kapnak – jegyezte meg. Ennek eltörlése szerinte szakmai dilettantizmus lenne.

A kereszténydemokrata politikus szerint a nem szakrendszerű oktatás terve az első hat évfolyamon (csak képességfejlesztő órák lennének) pedagógiai agyrém.

– A magyar oktatási rendszer radikális rombolásához vezetne a Magyar Bálint és Sándor Klára által benyújtott liberális közoktatási törvénymódosítás elfogadása – közölte Hoffmann Rózsa. Szerinte a törvénytervezet szakmailag dilettáns, irracionális és kártékony.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!