Álljon már meg a menet! 2.0

Az IKSZ elhatárolódásra szólítja fel a szombati melegfelvonulás szervezőit a rendezvényen megjelent, a keresztényeket sértő, provokáló transzparens miatt. A felvonulásról szóló több, a nyilvánosságban megjelent tudósításban látható egy transzparens „Jézusnak is 2 apja volt” felirattal.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy 2009-ben Budapest belvárosában a múlt szombati melegfelvonuláshoz hasonló módon lehet nyilvános rendezvényeket tartani a kormányzat egyértelmű támogatásával.

Bár Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése óta megszokhattuk már a nagy rendőri erődemonstrációkat fővárosunk utcáin, az idei melegfelvonulás biztosítása azonban minden eddigit felülmúlóan nagyszabású volt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy néhány száz felvonuló miatt Budapest közlekedése egy napra megbénulhat.

Választ várunk az igazságügyi és rendészeti minisztertől, hogy mennyibe került a szombati rendezvény az adófizetőknek. A költségek között szerepel a helikopteres biztosítás, a kordonok díja, a páncélos és civil ruhás rendőrök munkadíja, a BKV forgalom részleges leállítása és átszervezése, illetve a rendezvényt beharangozó média hirdetések becsült költségei, melyek ingyenesen jelenhettek meg. A felvonulásra költött közpénzek pontos összegét haladéktalanul hozza nyilvánosságra! Draskovics Tibortól arra is választ várunk, hogy a rendezvény ilyen mértékű biztosítását vajon az tette-e szükségessé, hogy a közismerten rendkívül népszerűtlen volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is részt vett a melegek menetén.

Mindezen felül felháborítónak tartjuk, hogy az idei melegfelvonuláson sem maradt el a durva keresztényellenes provokáció. Annak ellenére, hogy a szervezők előzetesen több alkalommal is ennek ellenkezőjéről biztosították a többségi társadalmat. A felvonulásról szóló több, a nyilvánosságban megjelent tudósításban látható egy transzparens „Jézusnak is 2 apja volt” felirattal. Az ilyen, nyilvánvalóan a keresztényeket provokálni kívánó megnyilvánulás minden jó érzésű ember számára elfogadhatatlan. Követeljük, hogy a rendezvény szervezői azonnal határolódjanak el nyilvánosan a szóban forgó transzparenst bemutató résztvevőktől!

Különösen visszásnak tartjuk, hogy évről évre éppen azok nincsenek tekintettel a keresztények vallási érzékenységére, akik a maguk számára toleranciát követelnek a többségi társadalomtól.

2009. szeptember 7.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!