A Békement óriási kiállás volt Magyarország mellett

Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek. Orbán Viktor a Facebookon közzétett videóüzentében azt mondta, hogy a demonstráció óriási kiállás volt Magyarország mellett. Neki személyesen is sokat jelent, hogy tudja: „mögöttem, velem együtt az országért dolgozik, érez és imádkozik sok százezer ember". „Remélem, hogy a közös akaratnak meglesz az eredménye" – emelte ki a kormányfő.

A kormányfő kifejtette, azért vállalkozott a felvételre, mert szombaton olyasmi történt, amire „emberemlékezet óta nem volt példa". „Én személyesen részt vehettem (...) a rendszerváltás minden nagy tömegmegmozdulásában. Sokan voltunk ott is, a legtöbben talán az 1956-os forradalom áldozatainak újratemetésén gyűltünk össze. Lehettünk úgy 200 ezren" – idézte fel, majd hangsúlyozta: most szombaton „legalább kétszer ennyien, de talán még annál is többen voltunk", ami óriási kiállás Magyarország mellett.

Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a megmozduláson, „aki kiállt Magyarország mellett, és aki bátorítást, biztatást adott a számunkra és nekem személy szerint is, hogy a következő hetekben jól végezhessük a munkánkat, és eredményesen tárgyalhassunk az Európai Unióval és más nemzetközi szervezetekkel is".

A miniszterelnök a szavait azzal zárta, hogy reméli, nemcsak ő, hanem a Békemenet minden résztvevője „erőt, önbizalmat meríthetett ebből a találkozásból".

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. „Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" – írta szombati közleményében a BM. A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: „Nem leszünk gyarmat".
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!