Egyetlen kisebbség jogai se sérüljenek!

A Fidesznek az az álláspontja, hogy senkinek a jogai ne sérülhessenek,  bármilyen kisebbséghez tartozik is – mondta Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke a testület mai ülésén. Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a hétvégi melegfelvonulást provokációnak nevezte, utalva arra a transzparensre, amelyen a „Jézusnak is 2 apja volt” felirat szerepelt. A politikus kijelentette: vallásgyalázás történt.

Ékes Ilona napirend előtt kért szót. Hangsúlyozta: soha, sehol nem mondta, hogy a homoszexuálisokat gyógyszerrel kellene kezelni. A politikus határozottan visszautasította a neki tulajdonított kijelentést, és azt mondta, büntetőfeljelentést tesz azok ellen, akik ennek ellenkezőjét hangoztatják.  
    
A képviselő utalt arra az általa korábban levetített filmre, amelyen orvosok, professzorok, valamint „megváltozott orientációjú” homoszexuálisok beszélnek. JMint mondta: mindenkinek emberi joga a hiteles információhoz jutás.

Szabóné Müller Tímea, a bizottság szocialista tagja közölte: azt várta, hogy Ékes Ilona lemond bizottsági tagságáról. Szerinte a képviselő mostani nyilatkozatából is „kiérződik”, hogy beteg embereknek tartja a homoszexuálisokat", s a bizottság fideszes elnökétől megkérdezte, hogy Ékes Ilona saját a képviselő vagy a pártja véleményét tolmácsolta. Szabóné Müller Tímea, arra kérte Balog Zoltánt, hogy nyilatkozzon: osztja-e Ékes Ilona álláspontját.
    
Balog Zoltán kijelentette: gyűlöletkampány folyik, és „szekuláris inkvizícónak” nevezte a szocialisták viselkedését. Az elnök szerint szomorú, ha nyolc év után nincs más eszközük a kormánypárti képviselőknek, minthogy ilyen nemtelen módon próbálják lejáratni az ellenzéki politikusokat..
    
Hozzátette: nyilvánvaló, hogy a napok óta folyó hecckampányban nem a homoszexuálisok emberi méltóságáról van szó, hiszen azt Ékes Ilona azt nem sértette meg. Hangsúlyozta: a Fidesznek és személy szerint neki is az az álláspontja, hogy tartozzék bármilyen kisebbséghez is valaki, nem szabad eltűrni, hogy jogai sérüljenek.
    
Balogh Zoltán azt javasolta az MSZP-s képviselőnek, hogy nézze meg az Ékes Ilona által levetített filmet. (Később Ékes Ilona az említett filmet át is adta Szabóné Müller Tímeának.)
    
Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője a hétvégi melegfelvonulást provokációnak nevezte. Utalva arra a transzparensre, amelyen a „Jézusnak is 2 apja volt” felirat szerepelt. Álláspontja szerint „vallásgyalázás történt”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!