Életszerűek a tervezett lépések

Életszerűnek tartja a Kereszténydemokrata Néppárt azokat a tervezett lépéseket, amelyekkel az önkormányzati választási rendszert módosítaná a Fidesz. Ezt a kisebbik kormánypárt azután közölte a Magyar Távirati Irodával, hogy Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Rogán Antal, a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője bejelentette, hogy az önkormányzati választási rendszer átalakítását javasolja a Fidesz.

Ennek értelmében a Fővárosi Közgyűlésnek a főpolgármester mellett a 23 kerületi polgármester és a kompenzációs listáról bekerült kilenc képviselő lesz a tagja. Az őszi önkormányzati választásokra már az új szabályok vonatkoznának.

A KDNP szerint az, hogy például a települések életében fontos szerepet játszó intézmények – kórházak, iskolák – vezetői munkájuk mellett hallathassák hangjuk a képviselőtestületben is, egészen természetes dolog. Az ajánlási küszöb leszállítása pedig lehetőséget ad olyanoknak is ringbe szállni, akik ezt nagyobb stáb híján eddig nem tehették meg – jegyezték meg.

A változások következtében remélhetőleg még inkább a személyekre szóló választás irányába mozdul el az önkormányzati választás, amely esetenként egyszerűbb és olcsóbb intézményrendszert eredményezne – rögzítette a kisebbik kormánypárt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!