Eljött az ideje a KDNP javaslatok megvalósításának

Eddig objektív akadályai voltak a szabad vasárnap és a családi csődvédelem intézményének, ezek most a gazdaság fejlődésével, erősödésével elhárulni látszanak. A KDNP jelenléte a Fidesszel alkotott szövetségi rendszerben azért fontos, mert gyakorlati kérdésekett elvi szempontból vizsgál, ember- és társadalomképe pedig arra készteti, hogy a családokat erősítse és megteremtse a normális emberi élet körülményeit – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Kossuth Rádióban.

A KDNP alelnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hangsúlyozta: olyan társadalmi viszonyok között, amelyek nem kedveznek a családoknak, nagy szükség van arra, hogy a hét egy napján a család együtt legyen, ha azonban például az édesanya valahol a pénztárgépnél ül, ez nem tud megvalósulni.

A családi csődvédelemről szóló törvényt már előkészítették, a normaszöveget megszerkesztették, az egyeztetések előrehaladott állapotban vannak – tudatta a politikus. A koncepciót ismertetve elmondta: egy család objektív és szubjektív okok miatt is ellehetetlenülhet, előbbit például munkanélküliség okozhatja, utóbbi pedig, ha a család nem tud gazdálkodni. Mindkét esetben egy csődbiztos segítene, ő tárgyalna például a bankkal az adósság átütemezéséről, vagy javasolná adott esetben az autó lecserélését – mondta Harrach Péter a 180 percben.

A politikus az M1 ma reggel című műsorában elmondta: a KDNP két javaslatára is rárepült az ellenzék, a szabad vasárnapra a Jobbik, a családi csődvédelemre az MSZP – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: amikor felvetették javaslataikat, azok nem voltak aktuálisak, mostanra azonban „az idő alkalmas arra, hogy meg is valósuljanak”. Szerinte mindkét törvényjavaslat kidolgozott és liberális.

Itt beszélt arról is, kormány egy lépésre van attól, hogy rendezze a devizahitelesek helyzetét, ezt követően meg lehet valósítani a családi csődvédelemről szóló kezdeményezésüket. Ennek lényege, hogy amikor egy család ellehetetlenül, egy csődbiztos segítségével lehetővé teszik, hogy ismét tudjon törleszteni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!