Ha nem megy magától, elküldjük

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) értetlenül áll az előtt, hogy Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatójának ügyében mindeddig semmi érdemleges nem történt, a kisebbik kormánypárt szerint minden ésszerű határidő lejárt a kultúráért felelős államtitkár számára, hogy a Nemzeti Színház kérdésében lépjen. Egy dologban viszont egyetértünk Alföldi Róberttel, abban, amit most megfogalmazott: ő magától a Nemzetiből nem megy el. Így legyen. Elküldjük.

A Kereszténydemokrata Néppárt keddi közleményében felidézte, hogy 90 napja követelik a Nemzeti Színház igazgatójának menesztését, miután Alföldi Róbert szívesen látta volna a Nagy-Romániát ünneplő románokat a magyar kultúra legfőbb színpadára, és olyan célra kívánta biztosítani a teátrumot, amely súlyosan sértette a magyar nemzeti közönség jelentős részének érzékenységét. Ezzel Alföldi Róbert a Nemzeti Színház tekintélyét csorbította és ártott az intézmény hírnevének.    

A KDNP véleménye szerint a kulturális közintézmény vezetőjével szemben bármikor indítható fegyelmi eljárás, mert megbízási szerződését nyilvánvalóan megszegte és alkalmatlan a Nemzeti Színház vezetésére. A kisebbik kormánypárt várja, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szakállamtitkára haladéktalanul állapítsa meg az eset következményeit.   

A KDNP értetlenül áll az előtt, hogy Alföldi Róbert ügyében mindeddig semmi érdemleges nem történt, miközben az igazgató a nemzeti ünnep előtt ismét a magyar közönség nagy részét megalázó és mélyen felháborító Magyar Ünnep című előadásra készül. A darab színrevitele álláspontjuk szerint durván sértené a nemzeti ünnep eszményét. A művészi szabadság legteljesebb tiszteletben tartása mellett álláspontjuk az, hogy a Nemzeti Színház irányítása nem viheti szembe a színházi szubkultúrát a közönség igényességével. Javasolják, hogy az igazgató induljon pályázaton a fővárosban megüresedő színházak igazgatói posztjának valamelyikéért, és kísérletezzen bátran. Egy dologban viszont egyetértünk Alföldi Róberttel, abban, amit most megfogalmazott: ő magától a Nemzetiből nem megy el. Így legyen. Elküldjük - zárta állásfoglalását a KDNP.   

A KDNP november 17-én kért azonnali vizsgálatot Alföldi Róbert ügyében miután a Nemzeti Színház igazgatója a magyar színjátszás templomát nem rendeltetésszerű célokra adta át - közölte akkor Pálffy István, a kormánypárt frakciószóvivője szerdán az MTI-vel. A frakciószóvivő akkor utalt arra, hogy Alföldi Róbert hozzájárult ahhoz, hogy november 30-án este előadást és állófogadást tartsanak a Nemzeti Színházban Nagy-Románia megalakulásának és Erdély Romániához való csatolásának 92. évfordulója, a románok nemzeti ünnepe előestéjén.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!