A KDNP feljelentést tesz Bajnai ellen

Bajnai Gordon és civil szervezetek ellen a Kereszténydemokrata Néppárt feljelentést tesz választási csalás előkészülete gyanújával a Reding-ügyben a Kereszténydemokrata Néppárt – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Hangsúlyozta: az EU igazságügyi biztosa megsértette Magyarországot, azzal a kijelentésével, hogy amerikai pénzből finanszírozott szervezetek és Bajnai segítségével mindent megtesz a magyar választások legitimitásának gyengítéséért.

Magyarországot sértette meg, hiszen a mi szabadságunkat és szabad döntésünket kívánja befolyásolni, méghozzá úgy, hogy ebben társakat választ, magyarországi civil szervezetek képviselőit, illetve Bajnai Gordont említi, ők segítenek neki olyan politikai légkör megteremtésében, amely légkör majd befolyásolja a választást – fogalmazott Harrach Péter frakcióvezető.

Viviane Reding szerdán cáfolta, hogy a hétvégi Bilderberg konferencián a magyar kormány lejáratásáról tárgyalt volna. Az uniós biztos egy Európai Parlamenti állampolgári szakbizottságban arról beszélt, hogy nincs köze a valósághoz annak, hogy a jövő évi választások tisztaságának megkérdőjelezésére szövetkezett.

„A Bilderberg-konferenciával kapcsolatos idézetekről, amelyek néhány médiumban megjelentek, csak egyetlen mondatot mondanék. Ennek az egésznek a leghalványabb köze sincs a valósághoz. Ok?” – fogalmazott az alapjogi biztos.

Surján László, az Európai Parlament kereszténydemokrata alelnöke szerdán sürgősségi írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a testület alelnökének Magyarországot érintő kijelentései ügyében.

A külügyminisztérium egyelőre tájékozódik Viviane Reding lejárató kampánya ügyében. Martonyi János szerint ha igazak az értesülések, akkor az uniós biztos nem csak Magyarország belügyébe avatkozott bele.

„Hogyha valóban elhangzott az, amiről ez az értesülés szól, akkor az egy nagyon súlyos helyzetet teremet – mondta Martonyi János. – Teljes mértékben elfogadhatatlan, és komoly következményei kell, hogy legyenek, de ismétlem, én azt most nem tudom megmondani, hogy pontosan ott és akkor mi hangzott el” – tette hozzá a külügyminiszter.

Mint arról a Magyar Nemzet csütörtöki számában beszámolt, kísértetiesen hasonlít a Bajnai Gordon által vezetett szövetség kommunikációja a Reding által felvázolt koncepcióhoz. Ugyanis egyik leggyakrabban használt „szlogenjük”, hogy „Magyarország fél, mert a hatalom fenyegeti”. Ismert Kis János, az SZDSZ egyik alapítója és Charles Gati, a washingtoni külügyminisztérium volt főtanácsosa már korábban is a kormány – akár erőszakos úton – megbuktatásáról értekezett.

A lapnak szerdán nyilatkozott a Bilderberg-konferenciáról Paul Lendvai. A magyar származású osztrák publicista elmondta, néhány hónappal a találkozó után minden résztvevő kap egy összefoglalót, amelyben név nélkül szerepelnek az elhangzott beszédek, és feltüntetik a résztvevők névsorát is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!