A kommunizmus bűn volt a nemzet, az ember és a kereszténység ellen

A kommunizmus áldozatai csak akkor nyugodhatnak békében, családtagjaik csak akkor nyerhetnek megnyugvást, ha nem évülnek el azok a kommunista diktatúrában elkövetett súlyos bűncselekmények, amelyeket politikai okból nem üldöztek. Ezért fontos,  hogy az Alaptörvény kimondja azt is: az MSZMP jogutód szervezetei a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként is osztoznak elődjeik felelősségében – hangsúlyozza a KDNP közleményében.

A Kereszténydemokrata Néppárt a kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán kiadott közleménye:

1990-ig, 45 éven át a kommunisták Magyarországon megölték a nemzetet, emberek millióinak vették el az életét fizikai vagy képletes értelemben. Ezért fontos, hogy Alaptörvényünk kimondja: a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló berendezkedésünk és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek.

Kovács Béla 1947. február 25-i letartóztatása az egyik legnyilvánvalóbb példája annak, hogy a Kommunista Párt – úgyis, mint az MSZMP jogelődje – bűnöző szervezet volt, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak az elnyomásért, a nemzet és a magyar emberek ellen elkövetett bűnökért. A Kisgazdapárt főtitkára a II. világháborút követő időszak demokratikus kísérletének egyik vezéralakja volt, ezt a jogrendszert számolták fel a kommunisták szovjet katonai segítséggel. A Kommunizmus áldozatainak emléknapján mindazokra emlékezünk, akiket a kommunisták meggyilkoltak, bebörtönöztek, kényszermunkatáborba hurcoltak, embertelen fizikai vagy lelki bánásmódban részesítettek, anyagilag vagy szellemileg kifosztottak, keresztény hitükben vagy vallási meggyőződésükben megaláztak.

A kommunizmus áldozatai csak akkor nyugodhatnak békében, családtagjaik csak akkor nyerhetnek megnyugvást, ha nem évülnek el azok a kommunista diktatúrában elkövetett súlyos bűncselekmények, amelyeket politikai okból nem üldöztek.

Ezért fontos, hogy az Alaptörvény kimondja azt is: az MSZMP jogutód szervezetei a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként is osztoznak elődjeik felelősségében. A mai fiatal generációk pedig csak akkor lesznek képesek megismerni a kommunista diktatúra bűnlajstromát, ha majd a bizonyítékok, az iratok kivétel nélkül az állam tulajdonát képezik. Azért szükséges a kommunista diktatúra dokumentumait közlevéltárakban elhelyezni, hogy megőrizzék az utókornak a borzalmas tényt: a kommunizmus bűn volt a nemzet, az ember és a kereszténység ellen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!