Konstruktív bizalmatlansági indítvány az MDF-től

Konstruktív bizalmatlansági indítványához várja 74 képviselő aláírását Dávid Ibolya. Az MDF elnöke a hétfői ülésnapon, napirend előtti felszólalásában jelentette be kezdeményezését. Dávid a 74 támogató aláírás mellett 194 képviselő igenlő szavazatára is számit. Kijelentette azt is, hogy az országot sodródni hagyó vezetőkkel szemben az MDF-nek van válságkezelő programja, látja a valós helyzetet, és azt is tudják, hogy az ország élére Bokros Lajos, a párt Európai Parlamenti listavezetője lenne a legalkalmasabb személy.

Mint mondta, itt a lehetőség, hogy az Európa szerte ismert, hiteles szakember vezesse ki az országot a válságból. Dávid Ibolya emlékeztetett arra, hogy a parlamentben az ellenzéki pártoknak van többségük. A pártelnök közölte: úgy tűnik, az ország jelenlegi vezetői nem látják, mekkora a baj. A kormány részéről nem érkezett válasz a felszólalásra.

Bokros Lajos szerint elképzelhető egy MSZP–SZDSZ–MDF-válságkoalíció, amelynek ő lenne a miniszterelnöke – erről a Hír Televíziónak beszélt a közgazdász.

Bokros elmondása szerint erről a lehetőségről többekkel már tárgyalt is. Elemzők már korábban lehetségesnek tartották, hogy a megszorító csomagjáról elhíresült Bokros Lajos választási szövetségbe hozza össze a két parlamenti törpepártot és a szocialistákat az olasz Olajfa Szövetség mintájára, amely a balközép pártokat tömörítve 1996-ban választásokat nyert Olaszországban. Annyi biztos, Bokros Lajosnak az MDF elnökénél nyert ügye van: a párt EP-listáját vezeti, s Dávid Ibolya megszólalásai mögött is Bokros Lajos szelleme érezhető.

Bokros Lajos az utóbbi időben több tanulmánnyal is jelentkezett, amelyekben a korábban is hangoztatott reformjavaslatai mellett érvelt.

Például szinte mindenkivel 10 ezer forint egészségügyi hozzájárulást fizettetne havonta, a nyugdíjasokkal is, megszüntetné az adójóváírást, keményebben adóztatná az átlagbér alatt keresőket, viszont könnyítene az átlagbér körül, illetve fölötte élők helyzetén.

Bokros Lajos megszüntetné a 13. havi nyugdíjat és a 13. havi bért is a közszférában. (A kettőnek együtt van értelme, hiszen akkor nem változik túlságosan a keresők és a nem keresők életszínvonala közti rés – magyarázta a miniszterelnök-aspiráns a Népszabadságban írt cikkében.)

Bokros az áfát úgy emelné meg, ahogy annak idején – az 1995-ös Bokros-csomag idején – a vámpótlékot tette: előre bejelentett módon, ütemezetten csökkentené vissza.

A vállalkozók búcsút inthetnének az evának is, ez Bokros szerint ugyanis „ az adóelkerülés melegágya” – derül ki a bársonyszékért jelentkező ÉS-ben megjelent cikkéből.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!