Minden szombathelyi lakos Szent Márton-kártyát kap az önkormányzattól

Minden szombathelyi lakos kedvezményekre jogosító kártyát kap a város önkormányzatától –jelentette ki sajtótájékoztatóján Puskás Tivadar, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármestere. A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: aA Szent Márton kártyával számos önkormányzati cég, illetve a kártyarendszerhez csatlakozó kis- és középvállalkozás által nyújtott szolgáltatás 10-20 százalékos kedvezménnyel vehető igénybe július elsejétől.

Puskás Tivadar a részletekről szólva elmondta:  a kártyát a polgármesteri hivatal munkatársai június végéig személyesen kézbesítik azoknak, akik a lakcímnyilvántartás alapján április elsején állandó szombathelyi lakóhellyel rendelkeztek, vagy Szombathelyen nappali tagozaton tanulmányokat folytattak. Alanyi jogon juthatnak ingyenes kártyához azok is, akik később költöztek a városba, vagy csak ezután válnak szombathelyivé, nekik azonban írásban kérniük kell.

A polgármester  hangsúlyozta: a városvezetés célja, hogy erősödjön a szombathelyiekben az összetartozás élménye, hogy megtapasztalják, jó és érdemes Szombathelyen élni.

Puskás Tivadar  az MTI kérdésére elmondta: a kártya bevezetésének 15-20 millió forintos  költségét az önkormányzat állta. 

Molnár Miklós (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere hangsúlyozta: tudomásuk szerint az országban ez az első városkártya, amely alanyi jogon jár minden lakónak és amelyet el is juttatnak a város minden polgárához.   

A Szent Márton kártyával júliustól kedvezményesen vehetők igénybe például a szombathelyi Tófürdő, az uszoda, az Agora Kulturális Központ, a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a városi műjégpálya szolgáltatásai, kedvezményesen válthatók jegyek a Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház előadásaira, a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjeire, a Haladás labdarúgócsapatának és a Falco KC kosárlabdacsapatának mérkőzéseire is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!