Nem lesz egyház Magyarországon a szcientológia

Semjén Zsolt arra számít, hogy a kormányzati ciklus végére meg fogja közelíteni a félmilliót az új magyar állampolgárok száma, kijelentette továbbá, hogy lesz választójoga a határon túli magyaroknak, az új törvényszerint várhatóan nem lesznek megyei listák, egységes pártlisták lesznek. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes nyomatékosan hangsúlyozta: amíg a KDNP és ő az Országgyűlés tagja, addig a szcientológia nem lesz egyház Magyarországon.

Semjén Zsolt a HírTV Péntek 8 című műsorában az egyszerűsített honosításról azt mondta: napi nyolcszáz kérelmet intéznek, az összes beadvány száma jóval túl van a százezren. További 43 ezer névváltoztatást is intéznek, ami mintegy félmillió aktát jelent. Az ütemet tartani tudják, s véleménye szerint az érdeklődés is tartani fog. Az állampolgársági kérelmek mintegy 40 százalékát az önkormányzatokon keresztül intézik.

Megerősítette ismét, hogy lesz választójoga a határon túli magyaroknak. Az új választójogi törvény alapján várhatóan nem lesznek megyei listák, egységes pártlisták lesznek – jelezte, hozzátéve: helyesnek tartja, ha ugyanarra a pártlistára lehet szavazni az egész világon.

A KDNP elnökeaz egyházi törvényről szólva azt mondta, az új szabályozás megfelel az állam és egyház szétválasztásáról szóló követelményeknek. Ha a nemzetiségeknél jó, hogy az Országgyűlés dönt, akkor az egyházak elismerésénél is megfelelő megoldás lesz. Nyomatékosan hangsúlyozta: amíg a KDNP és ő az Országgyűlés tagja, addig a szcientológia nem lesz egyház Magyarországon. Az államnak természetesen nincs teológiája, de meghatározhatja mint értünk valláson, az államnak akceptálnia kell az emberek teológiai értékítéletét – fűzte hozzá

Az, hogy mely egyházat ismernek el, részint a történelmi tényeknek, illetve a társadalom választásának a tudomásul vétele. Kérdésre elmondta még: nem az a cél, hogy minél több iskolát vegyen át az egyház, azokat az iskolákat kell átvenni, amelyeket az egyház tartalommal, szellemiséggel meg tud tölteni.

A KDNP budapesti elnökének korábbi állítására, hogy Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke politikai aknamunkát végez Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata oktatási államtitkárral szemben, azt válaszolta: kár lenne tagadni, hogy létezik ilyen vita, s ennek személyes aspektusai is vannak. Hasonló viták ugyanakkor lesznek még, egy kétharmados erő esetében minden társadalmi csoport számára nyilvánvaló, hogy speciális problémáira csak a frakciószövetségen belül létezik válasz. A különböző szakmai érdekek a szövetségen belül ütköznek – mondta, hozzátéve: nem ellensége az effajta vitáknak. Kijelentette, hogy nem politikai aknamunkáról van szó.

A konkrét ügy kapcsán kiemelte: amennyire helyes, ha a frakcióülésen ütköznek a különböző álláspontok, annyira helytelen, ha a sajtón keresztül történik mindez különböző szivárogtatással, odamondogatással, csúsztatással, vádaskodással.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!