A nemzetiségpolitika eredményei a gyakorlatban mutatkoznak meg

A magyarországi német nemzetiséget érintő kérdésekről szervezett konferenciát a Konrad Adenauer Alapítvány a Német Kultúra Kelet-Európában Alapítvánnyal (OKR) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával közösen. Az eseményen Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédében kiemelte: „Az elmúlt három év nemzetiségpolitikájának eredményei a gyakorlatban mutatkoznak meg.”

Az államtitkár a pozitívumok között említette többek között a legutóbbi népszámlálás nemzetiségekre vonatkozó eredményeit, mely szerint a magukat valamely nemzetiséghez tartozónak vallók száma másfélszeresére emelkedett. Szólt arról, hogy nemzetiségeink a következő országgyűlési választást követően alanyi jogon is részt vehetnek a törvényalkotásban parlamenti képviselőiken keresztül.

Kitért ugyanakkor a megoldandó feladatokra is, köztük a nemzetiségi médiára, amelynek meg kell felelnie a XXI. század társadalmi elvárásainak. A további kihívások és a közös munka szükségessége mellett kiemelte: Németországnak kulcsszerepe lehet abban, hogy Európa jobban megértse a nemzeti kisebbségi lét problémáit.

A szimpózium célja volt, hogy elemezze a hazai német nemzetiség híd szerepét, Magyarország és Németország között Európa egyesítésében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!