Nyomozás indult a kerteskői privatizáció ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást rendelt el a kerteskői privatizáció ügyében, amely a termőföld és az eszközállomány értékesítését egyaránt érinti - közölte Medgyasszay László (képünkön) kereszténydemokrata képviselő a Budai Gyulával, a Fidesszel szövetséges Magosz igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatóján kedden Budapesten. A politikusok ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést az ügyészségen hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt. Kedden Budai Gyulát és Medgyasszay Lászlót is tanúként hallgatta ki az ügyészség.

Medgyasszay László elmondta: a bejelentésre azt követően került sor, hogy a parlamentben több alkalommal próbáltak az ügy ellentmondásaira választ kapni, de nem jártak sikerrel. A kérdések minden esetben arra vonatkoztak, hogyan lehetett csaknem 200 millió forintos vagyont mintegy húsz millió forintért eladni, illetve hogyan lehetett 480 hektár földet áron alul értékesíteni.

A képviselő elmondta: a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ellenőrző bizottsága nagyon súlyos megállapításokat tett. A Nemzeti Földalap ellenőrző bizottságának jelentése is kitért arra, hogy a pályázat elbírálásánál döntő momentumot jelentő helyben lakást egy bizonyos személy esetében a bíráló bizottság szabálytalanul állapította meg.

Budai Gyula közölte: a földet 192 millió forintért, az eszközöket pedig 22,7 millió forintért vásárolhatta meg ugyanaz a három magánszemély által alakított konzorcium. Az államot összesen mintegy 300 millió forint kár érte, hiszen mind a földre, mind pedig az eszközök megvásárlására érkezett jobb ajánlat is. Budai Gyula úgy vélekedett, az értékesítésért felelősséggel tartozik Tátrai Miklós, a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, aki aláírta a szerződést, valamint az értékesítési igazgatóság vezetője is.

Keller László államtitkár tavaly egy interpellációra adott válaszban elmondta: Kerteskő értékesítése nem áron alul történt. Keller László válaszát akkor a parlamenti többség sem fogadta el, a szavazás során 183 igen szavazat mellett 187-en voksoltak nemmel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!