Önálló adóügyi államtitkárságról gondolkodnak az NGM-ben

Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról folyik gondolkodás a Nemzetgazdasági Minisztériumban  – válaszolta Varga Mihály miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövőjét firtató kérdésre sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott: azzal a kezdeményezéssel fogok majd élni a miniszterelnök úr felé, hogy fontoljuk meg a tárcán belül egy ilyen államtitkárság kialakítását. Kiemelte, hogy az összes európai minisztériumban van önálló adóügyi államtitkárság.

Arra a felvetésre, hogy értesülések szerint Tállai András, az NGM jelenlegi parlamenti államtitkára kerülhetne az új államtitkárság élére, Varga Mihály annyit mondott, szerinte Tállai András nem kíván most munkahelyet változtatni, azt gondolom, hogy ő is itt, a gazdasági tárcán belül fogja a munkáját folytatni.    

A miniszter szavaiból az is kiderült, hogy már van jelöltje az esetleges jövőbeli adóügyi államtitkárság élére, személyéről a miniszterelnökkel fog egyeztetni.

Varga Mihály az esetleges kormányátalakításra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy ez elsősorban a Miniszterelnökség és a miniszterelnök hatásköre.

Jelezte azt is: elégedett saját tárcájának munkájával, komoly teljesítmény van a minisztérium mögött, hiszen az elmúlt időszakban sikerült teljesíteni a legfontosabb célkitűzéseket. Elfogadták a költségvetést, átalakult a szakképzés, módosult az adórendszer, véglegesítették az online-kassza rendszert, valamint elindult az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!