A szabad vasárnapról egyeztetett a KDNP

A KDNP frakció a szabad vasárnap bevezetésének előkészítéseként megbeszélést folytatott a munkavállalói szervezetek részéről Sáling Józseffel, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének vezetőjével, a Munkástanácsok részéről pedig Palkovics Imrével. A családok képviseletében a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökasszonya, Székely Hajnalka vett részt az egyeztetésen. A tanácskozás résztvevői támogatták kezdeményezésünket, amely meglátásuk szerint a többség elvárásainak megfelel a munkavállalói és a fogyasztói oldal részéről is.

A megbeszélésen kikristályosodott, hogy megfelelő megoldás lenne, ha vasárnaponként a vásárlói igényeket a családi vállalkozások által működtetett üzletek szolgálnák ki. A megjelent felek rögzítették, hogy különböző közhasznú szolgáltatásokat ne érintsen a korlátozás, úgy, mint gyógyszertárakat, benzinkutakat, virágüzleteket, pékségeket, stb.

A kereszténydemokraták kezdeményezésének célja, hogy a héten az egyetlen általános pihenőnap minden családnak biztosítsa az együtt töltött idő lehetőségét. Bízunk benne, hogy több európai ország – például Ausztria és Németország – mellett, ahol régóta és jól működik ez a rendszer, hazánkban is zökkenőmentesen bevezethető a szabad vasárnap intézménye.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!