Ügyészségi vizsgálatot kér az IKSZ a „kenderkertészek lapja” ellen

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a legfőbb ügyészhez fordul, mert Budapest több pontján, hosszabb ideje rendszeresen terjesztenek egy, a kannabisz-termesztéshez segítséget nyújtó újságot – jelentette be Rétvári Bence, az IKSZ elnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője a Legfőbb Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján. Az ifjúsági kereszténydemokraták álláspontja az, hogy nem csak büntetőjogi, hanem morális felelősség is terheli a szerkesztőséget, és a kiadót, mivel a mai súlyos gazdasági és társadalmi krízisben, amikor a fiatalok elhagyják az országot, nem „ingyenes kábítószer-fogyasztási tanácsokra”, hanem stabil jövőképre van szükségük – hangsúlyozta Törcsi Péter (képünkön), a szervezet drogprevenciós munkacsoportjának vezetője.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint jogilag mindenképpen aggályos egy olyan újság terjesztése, amely a marihuána-termesztéshez szükséges információkat, gyakorlati tanácsokat tartalmaz,  ezért azt szeretnék elérni, hogy jogilag is kimondják, ez az újság törvényellenes, s ilyen orgánumot ne lehessen terjeszteni Magyarországon ingyenesen, nyilvános helyeken – hangsúlyozta Törcsi Péter, a szervezet drogprevenciós munkacsoportjának vezetője. Hozzátette: miközben az újság információkat tartalmaz az illegális anyagok termesztéséről, felháborító cinizmussal határolódik el a szerkesztőség saját munkatársainak publicisztikáitól, a drogozáshoz segítséget nyújtó reklámanyagoktól.
    
Az ifjúsági kereszténydemokraták álláspontja az, hogy nem csak büntetőjogi, hanem morális felelősség is terheli a szerkesztőséget, és a kiadót, mivel a mai súlyos gazdasági és társadalmi krízisben, amikor a fiatalok elhagyják az országot, nem „ingyenes kábítószer-fogyasztási tanácsokra”, hanem stabil jövőképre lenne szükségük.
     
Törcsi Péter kitért arra is, hogy az utóbbi pár hónapban kenderültetvényekkel kapcsolatos botrányok sorozata vált közismertté, s az elmúlt nyáron pedig több heroin túladagolás következtében történt haláleset keltett fokozott aggodalmat. E tények még inkább fokozzák az újság szerkesztőinek felelősségét – jegyezte meg.
    
Rétvári Bence a lapot, annak szerkesztőit, s azt a fővárosi kávézót, ahol találkoztak az újsággal, nem kívánta meg megnevezni, azt mondta, nem szeretne ingyenreklámot csinálni. Azt viszont elmondta, hogy a főváros több pontján, szórakozóhelyén is találkoztak már az ingyenesen terjesztett kiadvánnyal, amelyhez fiatalkorúak is könnyen hozzájuthatnak.
    
Az újságíróknak bemutatott lapban külön oldalon katalogizálták a különböző kábítószerfajtákat. Illusztrációval ellátott írást szerepeltettek arról, hogyan jut el a tápanyag a kenderbe, hogyan kell öntözni a növényt, s információt közöltek a Kendermag Egyesület egyik közismert aktivistájának boltjáról is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!