Újabb parkolási botrány?

A több fővárosi parkolási társaságot érintő korrupciógyanús ügyek hatására határozati javaslatot nyújtott be a KDNP a fővárosi közgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén. Bagdy Gábor frakcióvezető a Magyar Hírlapnak azt mondta: kezdeményezi a fővárosi cégnél kirobbant botrány vizsgálatát. A párt szerint jogszabály-módosításra, a rendszerek közhitelesítésére, hosszabb távon pedig egységes fővárosi parkolási rendszerre van szükség.

- Az események igazolják félelmeinket, amelyekre már egy éve felhívtuk a figyelmet: semmi sem garantálja, hogy a parkolócégeknél ne éljenek vissza az autósok adataival, akár a helyszínen, akár utólag manipulálva őket - fejtette ki Bagdy Gábor, aki szerint ehhez jogszabályalkotásra van szükség, másfelől módosításra is, hiszen jelenleg az ügyfelet terheli a bizonyítási kötelezettség.

A Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén az MSZP-SZDSZ képviselők végül érdemi vita nélkül leszavazták Bagdy Gábor (KDNP) kezdeményezését. Nem támogatta a várost vezető koalíció a KDNP frakcióvezetőjének azon indítványát sem, hogy a BKV-vezérigazgatói pályázatokat értékelő bizottság írásos véleményét öt nappal a gazdasági bizottság döntése előtt kapják meg a testület tagjai. Az elutasított javaslatok közt szerepelt az is, hogy a háromfős értékelő bizottság minden tagját és a három legjobbnak tartott pályázót hívják meg a gazdasági bizottság ülésére, hogy meghallgathassák őket. A BKV-vezérigazgatói pályázatokkal kapcsolatban a gazdasági bizottság tagjai, akik két hét múlva döntenek az új cégvezető személyéről, semmilyen tájékoztatást nem kaptak. Így hivatalosan azt sem ismertette senki az ülésen, hogy számszerűen hányan pályáztak a posztra.

Bagdy Gábor szerint az egész eljárás arra utal, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció „a szőnyeg alá akarja söpörni az egész kérdést”.

 

 Még el sem ült a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társaság (BÖP) korrupciós botránya, a legnagyobb parkolócégnél, a Centrumnál is visszaélésekre derült fény. A társaság volt főellenőre úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy csaláson alapul a Centrum Parkolási Rendszer Kft. napi pótdíjazásainak fele, egykori munkaadója autósok ezreit csapja be a meghamisított bírságokkal. Bevett módszer volt, hogy a dátumokat, az időpontokat egyszerűen átállítgatták a parkolóőrök, és az érvényes jegyet lejártnak tüntették fel a képen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!