Vejkey: A magyar nemzet egysége ma erősebb, mint valaha

Sok kihívás áll még előttünk, de ha hitünket és nemzeti önazonosságunkat közösen védjük, akkor győzni fogunk! - mondta Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának pénteki plenáris ülése utáni sajtótájékoztatóján az Országházban.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese  a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) pénteki plenáris ülése után tartott sajtótájékoztatót az Országházban. Az alábbiakban az ott elhangzottak szerkesztett változatát olvashatják.

„Végre oda jutottunk, hogy a magyar állampolgárok száma napról napra gyarapodik, sőt már nem csak a születések és a honosítások vérségi kapcsolata révén, hanem a lelki közösség révén is. Így lett az elmúlt évszázad három legnagyobb teológusa közé sorolt személyiség, Henri Boulad atya saját kérésére 2017. március 16-án magyar állampolgár. Ő már magyar állampolgárként azt üzente nekünk, amit mi, kereszténydemokraták is a magyarság léte és megmaradása szempontjából mindig is kulcsfontosságúnak tartottunk és tartunk, miszerint:

  • Örizzük meg keresztény/keresztény hitünket!
  • Óvjuk meg lelkünket!
  • Őrizzük meg identitásunkat!
  • Kapaszkodjunk történelmünkbe és hagyományunkba, de tanuljunk a múltból, sőt tanuljunk a jelenből is, látva a napjaink Európáját, amely összeomlani látszik.
  • Ragaszkodjunk mindig elveinkhez, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor becsapjuk magunkat!
  • Ne engedjünk az úgynevezett politikai korrektségnek!
  • Ne féljünk kimondani az igazságot, gondoljunk arra, hogy Jézus is felemelte hangját az akkor uralkodó maistreemel szemben!
  • És egyáltalán ne féljünk, mert a végső gőzelem a miénk lesz!
  • A végső győzelem a miénk lesz akkor is, ha most még komoly kihívásokkal kell szembenéznünk!
  • Ne feledjük a megújuláshoz vezető úton a legélesebb fegyver az igazság, mely a mi oldalunkon áll! 

 

Az I. világháborút követően mesterségesen kialakított új világrend történelmietlen kiindulásai: Versailles, Trianon és Jalta mára mind megbuktak! Megbuktak, mert vettük a bátorságot, mint Galilei. és képükbe vágtuk, hogy „Mégis mozog a Föld”! Persze pálcát törtek felettünk, s így az elmúlt évszázad eretnekei lettünk!

Egy ideillő idézet Szent II. János Pál pápától: „A szabadság folytonos hódítás, nem lehet csupán birtokolni. Adományként kapjuk, de harcban őrizzük meg. Adomány és harc: mindkettő felírva a titkos, de mégis nyilvánvaló kártyákra. A szabadságért önmagaddal fizetsz – ezért hívják szabadságnak azt, ami – míg fizetsz – megengedi, hogy újra önmagad birtokosa lehess. Ezen az áron lépünk be a történelembe, érinthetjük korszakait.”

Európa politikai térképét nagyhatalmi szinten könnyű átrajzolni, de ténylegesen meglépni a szükséges változásokat, nos, ahhoz már nemzeti vízió, egyéni bátorság és mindenekelőtt hit kell, olyan, mint amit a világ szabadságot szerető népei számára a magyarság jelent! A magyarság, mely idestova már egy évszázada küzd keresztény hite, nyelve, kultúrája és identitása fennmaradásért! Őshonos közösségként pedig küzd az autonómiáért!

Sok kihívás áll még előttünk, de ha hitünket és nemzeti önazonosságunkat közösen védjük, akkor győzni fogunk! Győzni, mert még más társadalmakból lassan már teljesen kivesznek az alapvető erények, addig mi, magyarok ezt a lelkünkben megőriztük! Megőriztük, mert számunkra fontos a hit, a felelősség, a hűség, a kötelesség és az önbecsülés!

Ne feledjék, a történelmet nyelvközösségek, kultúrák, népek és népcsoportok határozzák meg, nem pedig a világpolgárság!

Ne feledjék azt sem, hogy úgy a kommunizmus, mind az azt követő liberál-kapitalista világrend arra törekedett, hogy a magyar nemzet megszűnjön.

Nem érték el céljukat! A magyar nemzet és annak határokon átívelő egysége ma erősebb, mint valaha! Erősebb, mert mi Istenért és Hazájáért cselekszünk!

Isten éltesse Magyarországot!

Isten éltesse a magyarokat!”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!