A világnézetileg semleges oktatás nem világnézetileg semleges oktató létezését jelenti

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a világnézetileg semleges oktatás megteremtése nem jelenti azt, hogy létezik világnézetileg semleges oktató, és így azt sem hogy az abban részt vállalóktól – legyenek tanárok vagy tankerületi igazgatók – ezt kellene elvárni. A kisebbik kormánypárt a legújabb HVG-ben megjelent, tankerületi igazgatókról készült listára reagált csütörtökön az MTI-nek. A hisztériakeltő „listázás" nem kérdőjelezi meg a tankerületi igazgatók alkalmasságát.

A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye:

A világnézetileg semleges oktatás megteremtése nem jelenti azt, hogy létezik világnézetileg semleges oktató, és így azt sem hogy az abban részt vállalóktól – legyenek tanárok vagy tankerületi igazgatók – ezt kellene elvárni. A HVG-ben megjelenő, hisztériakeltő felsorolások – manapság gyakran használt szóval: "listázás" – olyan köztudomású, nyilvános adatok összegyűjtésén alapulnak, amelyek nem kérdőjelezik meg a közelmúltban kinevezett tankerületi igazgatók alkalmasságát, felkészültségét, legfeljebb egyéni társadalmi, politikai vagy vallási meggyőződésükről adnak hírt, vagy teszik lehetővé azok feltételezését. A hetilap ezzel a "gyűjtéssel" pontosan azt az utat követi, amelyet korábban széles társadalmi konszenzussal utasított el a mérsékelt jobb és baloldal is, vagyis egyes személyek vallási hovatartozás szerinti összegyűjtését. Reméljük, hogy a kettős mérce eme újabb megnyilvánulása után mindenki számára egyértelmű lesz, hogy ki kelt hangulatot és kivel szemben ma Magyarországon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!