1956 a mai napig példa minden magyar embernek

Forrás: MTI

A magyar volt az első nemzet, amely fegyverrel kelt fel a sztálinista önkény és a kommunizmus ellen – jelentette ki a földművelésügyi miniszter Karcagon, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Fazekas Sándor kiemelte: szüleink és nagyszüleink olyan hihetetlen tenni akarásról és hazaszeretetről tettek tanúbizonyságot, amely a mai napig példa minden magyar embernek. Példa, amely erőt ad, és megmutatja, hogy a történelem ilyen nehéz pillanataiban is helyt kell és lehet állni.

Emlékeztetett: Karcag, a Nagykunság fővárosa 1956-ban hasonló példát mutatott összefogásból és kitartásból. A megtorlásnak ott is voltak halálos áldozatai és elítéltjei, többeket pedig hosszú időre lehetetlenné tettek. A forradalom és szabadságharc emlékét fenntartotta és őrzi az ott élők közössége.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!