Szájer József: Juncker jelölése egy hatalomátvételi kísérlet

Nem személyi kérdés az Európai Bizottság elnökének megválasztása – mondta a Hír TV Versus című műsorában Szájer József. A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta: a magyar kormánypárt továbbra is kiáll amellett, hogy az Európai Unióban a nemzetállamok érdekét kell képviselni és nem szabad, hogy felboruljon az egyensúly a közös intézmények és a tagországok között.

A politikus szerint Jean Claude Juncker jelölése az Európai Bizottság vezetői posztjára gyakorlatilag egy hatalomátvételi kísérlet. Szájer József emlékeztetett rá: a luxemburgi politikus egy olyan föderális Európa koncepcióját támogatja, amelyet a Fidesz elutasít.
 
„Mi egy olyan európai koncepcióból indulunk ki, amelyben a tagországok megőrzik azt a jelenlegi nagyon kényes egyensúlyt, amely az unió közös intézményei és a tagországok vezetői között van, ez a fajta jelölés, amelyet most a parlament elindított a csúcsjelöltek segítségével ez tulajdonképpen egy hatalomátvételi kísérlet arra vonatkozóan, hogy az európai közös intézmények tehát a parlament átvegye a tagországoknak a szerepét" – mondta Szájer József. „Az Európai Bizottság elnökének megválasztása nem személyi, hanem tartalmi kérdés" – szögezte le.
 
A Szájer Józseffel készült teljes interjút 21.30-tól a Hír Tv Versus című műsorában láthatják.

Karakteres politikus kell az Európai Bizottság élére, aki minden európait képes megszólítani a portugáltól a görögig a finnen át, de Jean-Claude Juncker nem ilyen – erről Kósa Lajos beszélt a Hír TV P8 című műsorában. A politikus szerint ha nem lenne válság, akkor Juncker alkalmas lehetne arra, hogy kiutat mutasson Európának a problémákból.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!