Meg kell változtatni a fogyatékossággal élőkről kialakult képet

Meg kell változtatni a fogyatékossággal élőkről kialakult képet Magyarországon, és ezt a gyermekeknél kell elkezdeni - mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján. A kihelyezett kormányszóvivői tájékoztatón, amelyet a XV. kerületi László Gyula Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában tartottak, az államtitkár kiemelte: már az iskolai nevelés során fontos a fogyatékossággal élőkről kialakult kép megváltoztatása.

A sajtótájékoztatón bemutatták Orsós Zsolt vak sportolót, a szolidaritás nagykövetét, aki országos program keretében általános- és középiskolákban tart előadásokat, hogy megismertesse a diákokat a fogyatékossággal élők mindennapi nehézségeivel és a segítségnyújtás lehetőségeivel. Kiemelte: az a célja, hogy november végéig az összes megyeszékhelyen legalább egy iskolába el tudjon jutni. Hangsúlyozta, a fogyatékkal élők ugyanolyan életre képesek mint az egészségesek.
    
Soltész Miklós közölte: a kormány fogyatékosügyi politikájának fontos részét képezi ez a találkozási lehetőség a diákok és egy fogyatékossággal élő ember között. Mint mondta, Orsós Zsolt az államtitkári kabinet tagja. Az államtitkár szólt a kormánynak azon tervéről is, amely szerint a fiatalok néhány napra ellátogatnának idősotthonokba, gondozó intézetekbe, és ott részt vennének a segítségnyújtásban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!