KÖT

A kereszténydemokrata önkormányzati munka összehangolásán fáradozik a Kereszténydemokrata Önkormányzati Tanács (KÖT), a KDNP önkormányzati tanácsa, illetve annak megyei szervezetei.

A szervezet tagjai a KDNP megyei közgyűlési elnökei, alelnökei, megyei képviselői, polgármesterei, alpolgármesterei, helyi képviselői és külsős bizottsági tagjai.

A 2019-20-as tisztújítás folyamán Budapesten és az ország 19 megyéjében egyaránt megújultak az Önkormányzati Tanács megyei szervezetei, amelyek minden megyében letéteményesei a kereszténydemokrata politika helyi sikerének.
 
A KÖT legfontosabb célkitűzése, feladata a következő:

– Az Alapszabály 71.§. (1) bek. alapján: „összehangolja és segíti a párt programjának megvalósítását az ország önkormányzataiban”, megteremti az intézményes kapcsolatot a KDNP országos szervezetei, országgyűlési képviselőcsoportja és az önkormányzati világban tevékenykedők között.

– A kereszténydemokrata helyi (önkormányzati) politika és érdekek országos szinten való érvényesítése, egyben kapcsolatot teremt az ország különböző részein élő, az önkormányzati világ szereplőit érintő konferenciák, találkozók szervezése.

– A megyei szintű önkormányzati politika koncepciójának kidolgozásában való közreműködés, az adott megyében tevékenykedő kereszténydemokrata önkormányzati vezetők közötti együttműködés erősítése.

– Aktív kapcsolattartás a külhoni magyar közösségek önkormányzati vezetőivel, a kárpát-medencei magyar önkormányzati vezetők közötti szolidaritás erősítése.

– A helyi önkormányzati politika kialakításához való segítségnyújtás.

 
 
A KÖT tisztségviselői:
 
 Elnök: Seszták Oszkár
Titkár: Farkas András

 

Elérhetőségeik:
 
1141 Budapest, Bazsarózsa 69.