KÖT

A KÖT tisztségviselői:
 
 Elnök: Seszták Oszkár
Titkár: Farkas András
 

A kereszténydemokrata önkormányzati munka összehangolásán fáradozik a Kereszténydemokrata Önkormányzati Tanács (KÖT), a KDNP önkormányzati tanácsa, illetve annak vármegyei szervezetei.

A szervezet tagjai a KDNP vármegyei közgyűlési elnökei, alelnökei, vármegyei képviselői, polgármesterei, alpolgármesterei, helyi képviselői és külsős bizottsági tagjai.

A 2019-20-as tisztújítás folyamán Budapesten és az ország 19 vármegyéjében egyaránt megújultak az Önkormányzati Tanács vármegyei szervezetei, amelyek minden vármegyében letéteményesei a kereszténydemokrata politika helyi sikerének.
 
A KÖT legfontosabb célkitűzése, feladata a következő:

  • Az Alapszabály 71.§. (1) bek. alapján: „összehangolja és segíti a párt programjának megvalósítását az ország önkormányzataiban”, megteremti az intézményes kapcsolatot a KDNP országos szervezetei, országgyűlési képviselőcsoportja és az önkormányzati világban tevékenykedők között.
  • A kereszténydemokrata helyi (önkormányzati) politika és érdekek országos szinten való érvényesítése, egyben kapcsolatot teremt az ország különböző részein élő, az önkormányzati világ szereplőit érintő konferenciák, találkozók szervezése.
  • A vármegyei szintű önkormányzati politika koncepciójának kidolgozásában való közreműködés, az adott vármegyében tevékenykedő kereszténydemokrata önkormányzati vezetők közötti együttműködés erősítése.
  • Aktív kapcsolattartás a külhoni magyar közösségek önkormányzati vezetőivel, a kárpát-medencei magyar önkormányzati vezetők közötti szolidaritás erősítése.
  • A helyi önkormányzati politika kialakításához való segítségnyújtás.

 

Elérhetőségeik:
1141 Budapest, Bazsarózsa 69.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!