Botrányos videók miatt vár választ az UNICEF-től az IKSZ

A fiatal kereszténydemokraták lemondatnák az UNICEF Magyar Bizottságának vezetőjét, Danks Emesét."Az utóbbi időben sok szó esett az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány botrányos 1%-os kampányáról. Felháborító, hogy a videókban a gyermekekre akarják hárítani a felelősséget a probléma megoldásában ahelyett, hogy a segítségkérésre, a segítségnyújtásra helyeznék a hangsúlyt. Nem értjük, hogy ha az UNICEF szerint a gyermekeknek saját maguknak kellene megoldania a bántalmazást, akkor mire gyűjt az UNICEF 1%-ot és mihez kezd a pénzzel" - olvasható az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) által kiadott közleményben.

"A videókban azt üzenik a gyerekeknek, hogy teljesen normális, ami velük történik, megrendíthetik a gyermek-apa kapcsolatot, illetve a férfiakat, apukákat egyoldalúan állítja be bűnösnek. Tudomásunk szerint a témában márt több ezer tiltakozó aláírást is összegyűjtött a CitizenGO civil szervezet, ugyanakkor válasz, bocsánatkérés, elhatárolódás még nem érkezett. Danks Emese, a Magyar Bizottság vezetője, a Gyurcsány-kormány korábbi szóvivője, aki a 2006-os rendőrterror idején is hivatalban volt, nem kért még bocsánatot a gyalázatos kampányért, a Genfi Regionális Iroda vezetői, például Lawrence Picard, Helga Broughton pedig nem is reagáltak több ezer ember levelére, üzenetére" - szerepel a Nacsa Lőrinc IKSZ-elnök által jegyzett nyilatkozatban.

"Mi, fiatal kereszténydemokraták valljuk, hogy mindenki vállaljon felelősséget tettiért, ezért felszólítjuk a magyar irodát, hogy vonja vissza a kampányát, törölje a magyar anyagokat; a regionális irodát pedig, hogy határolódjon el a botrányos videóktól. Az UNICEF hiteles, szakmai munkája egyértelműen veszélybe került, ezért a gyermekekért végzett igazi munka érdekében felszólítjuk Danks Emesét és a magyar iroda vezetőit, hogy mondjanak le!" - zárul az IKSZ közleménye.