10 ezer új bölcsődei férőhely jön létre

A bölcsődefejlesztések a jövőről és a biztonságról szólnak, a Széchenyi 2020-as program 111 milliárd forintjából csaknem tízezer új bölcsődei férőhely jön létre országszerte – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön a Békés megyei Kondoroson, a bővített bölcsőde átadóján.

KondorosFülöp Attila (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára (jobbról a második), Herczeg Tamás, Békés megye 1. választókerületének fideszes országgyűlési képviselője (jobbra), Ribárszki Péter (Fidesz–KDNP), Kondoros polgármestere (balról a második) és Horcsák István, a Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője (balra) átvágja a nemzeti színű szalagot a bővített bölcsőde átadóünnepségén Kondoroson 2022. március 24-én (Fotók: MTI / Rosta Tibor)

Fülöp Attila közölte, a kormányzat legfőbb célja 2010-ben a családok és a magyar gazdaság megerősítése mellett a vidék megerősítése volt; az, „hogy legyenek olyan intézmények, amelyek miatt a fiatalok helyben akarnak maradni”. Véleménye szerint a legnagyobb változás az elmúlt években éppen a vidéken létrehozott szolgáltatások és infrastruktúra tömegében látszik.

2010 óta a Magyar falu program, a Modern városok program és az uniós források is ezt a célt szolgálják – húzta alá.

Az államtitkár elmondta, a magyar gazdaság megerősítése is nagyon dinamikusan fejlődött az elmúlt időszakban, míg 2010-ben 3,7 millióan, tíz évvel később már 4,7 millióan dolgoztak.

Kondoros

Fülöp Attila megjegyezte, az április 3-i választás is a jövőről és a biztonságról fog szólni.

Herczeg Tamás, Békés megye 1. választókerületének fideszes országgyűlési képviselője közölte, míg 2017-ben 754 bölcsőde volt Magyarországon, 2020-ra 825-re nőtt a számuk, ami jelzi, hogy nemcsak a munkahelyek száma bővül, hanem az oktató-nevelő intézményrendszer is gyarapszik.

A cél, hogy „a tervezett és kívánt gyerekek megszülethessenek” – húzta alá. Hozzátette, tíz év alatt 1,26-ról 1,56-ra nőtt a termékenységi index, de „a több gyerek születésére kapacitásbővítéssel az intézményrendszernek is fel kell készülnie” – fogalmazott. A politikus hozzátette, a 2010-ben ígért egymillió új munkahely a koronavírus járvány ellenére megvalósult.

Kondoros

A kondorosi bölcsődét 2011-ben két csoportszobával építették meg, 26 gyerek befogadására volt alkalmas. Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon 2019-ben elnyert bruttó 137 millió forintból egy csoportszobával és kiszolgálóhelyiségekkel bővítették, így 40 gyermek befogadására vált alkalmassá.

Ribárszki Péter (Fidesz–KDNP), Kondoros polgármestere az átadón elmondta, nemcsak a kormány, hanem az önkormányzat is kiemelten kezeli a családok és a gyerekek jövőjét, „hiszen ez kell a nemzet megmaradásához, ez a település fennmaradásának a záloga”.

Hozzátette, hamarosan befejeződik az óvodai tornaszoba felújítása, amire a Magyar falu program keretéből nyertek forrást. Épp csütörtökön kapták a hírt, hogy a TOP Plusz programból bruttó 200 millió forintot nyertek el, amiből az óvodát is bővíthetik egy csoportszobával – jelezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!