152 éve avatták fel a magyar tudomány házát

Latorcai János (KDNP) megemlékezett arról, hogy 1865. december 11-én avatták fel a magyar tudomány házát, a Magyar Tudományos Akadémia székházát.

Latorcai János az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke

Latorcai János elmondta, ma ismét olyan világot élünk, amikor egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik, ezért a ipar és a tudomány kapcsolata minden korábbinál fontosabbá vált. Az ország gyarapodására csak akkor van esély, ha a világgazdaságba magas hozzáadott értékű, tudásintenzív technológiákkal kapcsolódik be – tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára úgy értékelte, a magyar iskolarendszer ma már alkalmasabb arra, hogy csökkentse a hátrányokat, vagy segítse azokat, akiknek fel kell zárkóznia, illetve hogy a tehetségeket ösztönözze.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!