2010-hez képest az idén 1700 milliárd forinttal több jut a családoknak

Az idén, vagyis a családok évében 1700 milliárd forinttal több támogatás jut a családoknak, mint a Fidesz-KDNP kormányzásának kezdetén, 2010-ben – jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke

Ez azt jelenti, hogy egy család 7 év alatt átlagosan 1,5 millió forintot tudott megtakarítani.

A többi között több pénz fordítanak a gyermekek ingyenes étkeztetésére és tankönyvellátására is – közölte.

Rétvári Bence elmondta: a 2010-es 30 milliárd forinttal szemben idén 79 milliárd forint használható fel a gyermekek ingyenes étkeztetésére. Már nemcsak a nyári, hanem az őszi, a téli és a tavaszi szünetben is igénybe vehető ez a juttatás, és összességében kétszer annyi gyerek jut ingyen meleg ételhez, mint korábban.

Ugyanakkor egymillió gyerek kapja ingyen a tankönyvet, amire 12 milliárd forintot költ a költségvetés – fűzte hozzá.

Amennyiben a Fidesz-KDNP folytathatja a kormányzást 2018-ban, továbbra is megmaradnak, illetve bővülnek ezek a juttatások, miközben az ellenzék elvenné ezeket – mondta a politikus.

A kereszténydemokrata államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című pénteki adásában arról is szólt, hogy idén növekszik a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény felhasználásának jövedelemhatára is, 5 százalékkal.

Ez azt jelenti, hogy még többen vehetik igénybe az olyan ingyenes természetbeni juttatásokat, mint a gyermekétkeztetés – mondta Rétvári Bence.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!