727 millió forintnyi fejlesztés valósult meg a váci tankerületben

Költségvetési támogatással 727 millió forintnyi fejlesztés valósult meg a váci tankerületben az elmúlt másfél évben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön Vácon, sajtóbeszélgetésen.

Rétvári Bence a KDNP alelnöke, az Emmi parlamenti államtitkára

Rétvári Bence elmondta: az oktatási beruházások közül a legnagyobb hangsúlyt a digitális fejlesztésekre helyezték, a váci tankerületben 795 számítógépet, 371 laptopot, 853 projektort és csaknem 500 táblagépet adtak a gyerekeknek. Hozzátette: fontos, hogy a gyerekek olyan tudást szerezzenek, amelyet a későbbiekben széleskörűen használhatnak.

Az államtitkár kitért arra, hogy akkor jó az oktatás, ha a gyermekek és a szülők igényeihez tud alkalmazkodni, ezért fontos, hogy az oktatási intézmények az eddigi tíz helyett most már húsz százalékkal eltérhetnek a kerettantervtől, ami nagyobb szabadságot ad nekik.

Rétvári Bence beszélt arról is, sikerült elérni, hogy mára négyezerrel több pedagógus dolgozik, és míg 2010-ben 11,5 gyerek jutott egy pedagógusra, ma 10,3.

Verebélyi Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a tankerülethez a szentendrei, a váci és a szobi járásban 45 intézmény, 12 tagintézmény és 93 feladatellátási hely tartozik, 39 önkormányzattal vannak kapcsolatban, hozzávetőlegesen 18 ezer gyermek oktatásáért felelősek. Hozzátette: egyik legnagyobb feladatuk a fűtéskorszerűsítés, amelynek keretében harminc-negyven éves kazánokat cserélnek ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!