Advent a soproni Jerevánon

A soproni Jereván lakótelepen hagyomány a köztéri adventi gyertyagyújtás. Az esemény kezdeményezője és évenkénti aktív szervezője a KDNP Soproni Szervezete és tagsága. Az idei adventen is fellobbant az ünnepvárás lángja a többezres lakótelepi közösségben.

Soproni advent

„A karácsony ünnepére való készülődés időszaka évről-évre a lakótelep méltó ünnepévé vált – mondta el Tóth Éva, a KDNP helyi elnöke, az esemény kezdeményezője és szervezője, a Jereván lakótelep Részönkormányzatának elnöke. Több mint egy évtizede tartjuk az emelkedett hangulatú közösségi ünnepi együttléteket. A közösen elvégzett munka mellett a közös ünneplés is fontos, amikor eljön annak az ideje” – fogalmazott.

A köztéri gyertyagyújtásainkon mindig a történelmi egyházak lelkészei hirdetnek igét, az adventi üzenet bezengi a lakótelepet. Műsorral a helyi nyugdíjas klub készül.

Soproni advent

„Idén a lakótelep adventi koszorúja mellé advent második felében egy csodaszép betlehemet is kihelyezünk azért hogy a lakótelepnek is legyen köztéri betleheme. Hiszem, hogy az ünnep lényegére irányított figyelem emeli a lelkeket, méltóvá teszi az ünnepvárást” – tette hozzá Tóth Éva.

Németh István, a Szent Imre templom plébánosa arról beszélt, hogy az advent lehetőség minden ember számára rátalálni a szeretetre, ami Jézusban született a világra.

Soproni advent

Amennyiben a szeretetre, annak növekedésére kell várni, úgy az a várakozás időszakát széppé teszi, az embert a várakozásban a jóra formálja – erről már Vladár Gábor református lelkész szólt az egybegyűlteknek.

Hegedüs Attila evangélikus lelkész a közösségre irányított figyelem fontosságát emelte ki az idei ünnepen. 

Az Advent a Jerevánon ünnepi rendezvénysorozat keretében szabadtéri koncert is várja a lakótelepen élőket.

Soproni advent

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!