Aradszki András: Hogyan segíti az embereket a hitletörlesztési moratórium meghosszabbítása?

Aradszki András (KDNP) az Országgyűlésben azt kérdezte, hogyan segíti az embereket a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítása? Fontos, hogy a koronavírus járvány elleni küzdelem során az életek védelme mellett a gazdaságot és a családokat is támogassák - emelte ki.

 

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője

Felidézte: a kormány márciusban hiteltörlesztési moratóriumot hirdetett, és ez sok millió embernek hozott könnyebbséget. Azt kérdezte, ezt a lehetőséget hányan vették igénybe, illetve a most bejelentett hosszabbítással hányan élnek majd várhatóan?
    
Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte: első körben a kormányzati döntés 1,6 millió adóst érintett, és 2000 milliárd forintos megtakarítást jelent a vállalkozásoknak és családoknak az év végéig. Jelezte: a világjárvány további hatásait, a várható gazdasági nehézségeket és következményeket látva a kormány gazdasági operatív törzzsel együtt arról döntött, hogy 2021. június 30-ig meghosszabbítja a hiteltörlesztési moratóriumot. A döntés 752 ezer embert, és az adott vállalkozások 15-20 százalékát érinti, így 400-450 milliárd maradhat a cégeknél - ismertette.