Aradszki András: Indokolt a Paksi Atomerőmű meglévő blokkjai üzemidejének további meghosszabbításáról szóló határozat

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője indokoltnak ítélte a határozat elfogadását mind ellátásbiztonság, mind a klímacélok elérése szempontjából csütörtökön a parlamentben.

Arra mutatott rá, hogy az elmúlt időszakban az ország áramigénye fokozatosan emelkedett, mivel a gazdaság fejlődik, a beruházások nőnek. Felidézte a kormány azon döntését is, miszerint 2050-re az energia 90 százalékát karbonsemleges forrásból kívánja megtermelni. Mindehhez elengedhetetlen Paks II. megépítése is – hangsúlyozta.

Szólt arról, hogy az előző üzemidő-hosszabbításkor is vizsgálták már a további növelés lehetőségét: már akkor azt mondták a szakemberek, hogy a berendezések akár ötven évig is üzemelhetnek.

Felidézte, hogy a fukusimai atomkatasztrófa után a világ minden atomerőművében biztonsági fejlesztéseket hajtottak végre.

A döntés megalapozottságához szerinte a szomszédunkban dúló háború is hozzájárul, amely megmutatta: az a felelősen eljáró kormány, amely gondoskodik arról, hogy minél inkább saját erőművben termelt árammal lássa el az országát. Azt mondta: ebben a helyzetben már Európában is halkul az atomenergiát ellenzők hangja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!