Aradszki András: Jelentős lépések történtek a magyar védelmi képességek megerősítésére

Aradszki András (KDNP) az országgyűlésben hangsúlyozta, korszerűsíteni kell az eddigi, 1997-ben megkötött magyar-amerikai katonai megállapodást. A most megkötött dokumentum biztosítja - mondta -, hogy Magyarország teljesíteni tudja azt a vállalását, amely szerint a NATO közös terheihez a teljesítőképességéhez igazodóan járul hozzá.

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes
    
Kiemelte továbbá, hogy az elmúlt években jelentős lépések történtek a magyar védelmi képességek megerősítése érdekében, aminek fontos eleme a most tárgyalt, a magyar érdekeket kielégítő dokumentum parlamenti jóváhagyása.

A közszférát érinti a javaslat a képzéstől egészen a közszolgálati tevékenység szabályozásáig
    
A (KDNP-s politikus  a közszolgálati tevékenység szabályozásával kapcsolatban elmondta, átfogó törvénymódosítási javaslat fekszik a Ház előtt, ami a közszférát érinti a képzéstől egészen a közszolgálati tevékenység szabályozásáig.
    
A Nemzeti Közszolgálati Egyetemet érintő változtatásokról azt közölte: az előterjesztés megfelelő jogi környezetet alakít ki az intézménnyel kapcsolatos fejlesztések érdekében, ehhez szükségesek például a munkáltatói joggyakorlási területre vonatkozó új rendelkezések, köztük a speciális felmentési szabályok.
    
A külképviseleti törvény módosítása technikai jellegű, rendet tesz a külszolgálat és az arra felkészülés munkajogi kérdéseiben - ismertette, hozzátéve, hogy a kormányzati igazgatási törvény szintén technikai pontosításokat tartalmaz.