Aradszki András: Miként biztosítja a szankciós infláció letörését a kormány?

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben azt mondta: a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta nemzetközi energiaválságban korábban sohasem tapasztalt magasságokba emelkedtek az energiaárak, és „tomboló” infláció vette kezdetét Európa valamennyi országában. Magyarország csak az energiára 4000 milliárd forinttal többet költött 2022-ben, mint az előző évben, de elképesztő mértékben elszálltak az élelmiszerárak és a mindennapi megélhetés költségei is.

 

Emlékeztetett: a miniszterelnök a tavaszi ülésszak kezdetén beszélt arról, hogy az infláció letörésére a kormány már húsz intézkedést hozott, amelyből tíz a munkahelyeket és a vállalkozásokat, tíz pedig a családokat és a nyugdíjasokat védi.

Kiemelte:

a KDNP egyetért a kormány valamennyi olyan intézkedésével, amelyek az infláció lehető legnagyobb mértékű visszaszorítását célozzák, és ezekről kérdezte a szaktárcát.

 

Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára válaszában hangsúlyozta: az infláció magas szintje globális jelenség, amelynek csökkenését leginkább a béke eredményezhetné.

Jelezte: a kormányzati intézkedések egyrészt az árak növekedésének gátját jelentik, másrészt többletjövedelmet juttatnak a családokhoz, hogy életszínvonalukat meg tudják őrizni.

Az államtitkár példaként említette, hogy 2023 januárjában Magyarországon a gáz ára tizede volt a németének a rezsicsökkentés miatt, 350 ezer családot érint a kamatstop, és a kedvezményes vármegyebérlet is alacsonyabb árú utazást tesz majd lehetővé.

Az interpelláló elfogadta az államtitkári választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!