Aradszki András: Minden munkaképes ember dolgozhasson

Aradszky András (KDNP) a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról beszélt. Utalt az alaptörvényre és kitért arra, hogy Magyarország törekszik megteremteni azokat a feltételeket, hogy minden munkaképes ember, aki akar, dolgozhasson. Ide tartoznak a megváltozott munkaképességűek is - jegyezte meg. Kitért arra, hogy számuk a 2010-es 18 százalékról idén 40 százalékra nőtt, de ez a szám további intézkedésekkel még emelhető.

Üdvözölve a javuló tendenciát azt kérdezte, milyen további támogatásokat tudnak nekik, az őket foglalkoztatóknak nyújtani?

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettes
    
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: a munka lehetőségét mindenkinek meg kell adni. Közölte: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában is érezhető előrelépést sikerült elérni, több mint kétszeresére nőtt azoknak a száma, akik a célzott kormányprogramnak köszönhetően el tudtak helyezkedni. Beszámolt arról, hogy négy-öt év alatt 20-23 százalékos forrásbővülés valósult meg a bérköltségre és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására fordítható költségvetési támogatásnál.
    
Jelezte: jövő január 1-től az adó- és járulékkedvezmények igénybe vételének a lehetősége egyszerűsödik.     A képviselő a választ elfogadta.