Aradszki András újra otthon!

Közel öt hónap kórházi, illetve az ezt követő rehabilitációs kezelés után, Nagypéntek előtt két nappal gyógyultan térhetett vissza otthonába Érd országgyűlési képviselője, Aradszki András. A KDNP frakcióvezető-helyettese legyőzte a covid vírust.

Érd országgyűlési képviselője novemberben fertőződött meg a covid-vírussal. Sajnos olyan súlyos volt a fertőzés, hogy a politikus öt hétig volt lélegeztetőgépen, élet-halál között. Ám a kórházi dolgozóknak köszönhetően felépült, és bár többhetes rehabilitációs kezelés várt még rá, az élete már nem forgott veszélyben.

Különleges lesz számunkra az idei ünnep – mondta az Érdi Híreknek Aradszki András a hazaérkezésekor. „Advent előtt kerültem kórházba és Húsvétra, Jézus feltámadásának ünnepére térhettem haza. Érzem a Gondviselés erejét és tiszta szívvel köszöntöm az életet, amelyet másodszor is megkaphattam. Hálás vagyok az orvosoknak, a nővéreknek az áldozatos munkájukért, nem csak azoknak, akik engem gyógyítottak, ápoltak, hanem valamennyi egészségügyi dolgozónak az országban, aki áldozatos munkával küzd az életért. Hálás vagyok a sok barátnak, az ismerősöknek és azoknak, akik ismeretlenül is imádkoztak értem. És különösen a családomnak, hogy mindvégig hittek a gyógyulásomban.”

Aradszki Andrást szilveszter napján vették le a lélegeztetőgépről, majd január elején szállították át az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe. Az altatásban töltött idő alatt a fizikai állapota megváltozott, újra kellett tanulnia járni. Kezelőorvosai gyógytornával segítettek rajta, emellett a tüdőgyulladás okozta károkat is helyre kellett hozni.

A képviselő rehabilitációja nem ért véget, de mint az Érdi Híreknek elárulta, már az intézetben is dolgozott, telefonált, informálódott, ügyeket intézett, amennyire az ereje és az orvosai engedték. Pár nap teljes pihenés következik most, de az ünnep után újra dolgozni kezd.

A képviselő végül elárulta, hogy felesége, Éva a kedvenc menüt készítette neki az első otthon töltött napra: medvehagyma levest és csirkepörköltet nokedlivel.