Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat elismeréseit

Az idén 34 pályázó 41 pályázata kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj (ÉMIN) Tanúsító Védjegy használatának jogosultságát, a nagydíj pályázat elismeréseit, különdíjait csütörtökön adták át az Országházban, a legtöbb díj az agráriumhoz kötődik.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a KDNP országos választmányának elnöke, a pályázat fővédnöke köszöntőjében kiemelte: az orosz-ukrán konfliktus kihívások elé állítja a világot, az üzleti és fogyasztói várakozások romlanak. Ebben a nehéz helyzetben a kormány célja megőrizni a magyar gazdaság stabilitását, növekedést, javítani az üzleti szféra és a lakosság várakozását – tette hozzá.

Illés Béla, az M1 csatornaigazgató-helyettese, miután az M1 Csatornaigazgatóság alkotógárdája képviseletében átvette az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől, a pályázat fővédnökétől az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjátadó ünnepségén az Országház Felsőházi termében 2022. szeptember 8-án. MTI/Balogh Zoltán

Az Országgyűlés alelnöke szerint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat rámutat arra, hogy a vállalatoknál az innovációt, a tudást, a megoldásokat előtérbe helyező modellváltásra van szükség a fenntarthatósági szempontok szem előtt tartása mellett.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkár elmondta, a klímaváltozás káros hatásai egyre drasztikusabban érezhetők, az időjárás változásának ellensúlyozására, az öntözési gazdálkodás fejlesztésére az agrárkormányzat jelentős erőfeszítéseket tett. Ismertette, hogy létrejöttek az öntözési közösségek, a gazdálkodóknak az öntözési beruházások megvalósításához a Vidékfejlesztési programban eddig csaknem 45 milliárd forint támogatást ítéltek oda az elmúlt hat évben. A Közös Agrárpolitika Stratégiai Terve alapján 2023 és 2027 között az eddiginél is több forrás, mintegy 70 milliárd forint jut majd az öntözéses gazdálkodás fejlesztésére.

Ezek a fejlesztési források részei annak a 4265 milliárd forint támogatásnak, amelyet a kormány a magyar vidék, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztésére biztosít - tette hozzá az Agrárminisztérium államtitkára.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer alapítója beszámolt arról, hogy a pályázatot 2022-ben ötödik alkalommal jelentette meg a kiírói tanács. A felhívás a gazdaság szinte teljes palettáját felöleli, 45 főcsoportban több mint 100 témakört érint. A pályázat fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai támogatója az Agrárminisztérium, szakmai partnere a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az idén az öt fordulós értékelés eredményeként 34 pályázó 41 munkája kapta meg az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. A legkiemelkedőbb pályázatok közül 7-en, munkájuk külön elismeréseként különdíjakban is részesültek - ismertette Kiss Károlyné Ildikó.

Közölte, hogy a díjazottak többsége, mintegy 80 százaléka rendelkezik már ÉMIN, vagy valamilyen más minősítéssel, díjazással, védjeggyel, 19 pályázó már korábban is részt vett a pályázaton. A 2022. évi díjazottak az ország 13 megyéjéből és Budapestről érkeztek.

Az alapítók és a kiírók tanácsa külön elismeréseit Latorcai János adta át.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat a legtöbb ÉMIN védjegyet használó Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíjat Terék József előadóművész érdemelte ki a Tárogató Hungarikum Koncert Online Edition 2021 megnevezésű pályázatáért.

Az Érték és Minőség Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat a Karsai Műanyagtechnika Feldolgozó és Szerszámgyártó Holding Zrt. magaságyás légáteresztő fallal elnevezésű pályázatának ítélték oda.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj idei tulajdonosa a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. "Zöldülj velünk" szemléletformáló programja.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Év Felfedezettje különdíjat az Optimális Biztosítási Kft. optimális akadémia RINO képzési programja érdemelte ki.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Lokálpatrióta Különdíjat a Panyolai Szilvórium Zrt. kapta.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Ifjúságért Nívódíjat a Balázs-Diák Kft. vette át.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségei, az M1 Csatornaigazgatóság alkotógárdája és a Ripost szerkesztősége érdemelte ki.

Az ünnepségen átadták a különböző cégek, főhatóságok, civil szervezetek különdíjait is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!