Átadták a „Keresztény Közéletért” emlékérmeket

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője is „Keresztény Közéletért” emlékérmet vehetett át a Dr. Varga László díjátadón pénteken. A kereszténydemokrata politikus és drámaíró emlékére rendezett ünnepségnek a Cifrapalota pávás terme adott helyet.

Zombor Gábor, Kecskemét országgyűlesi képviselője (balra) adta át Harrach Péternek az elismerést (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Az egybegyűlteket Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei KDNP elnöke köszöntötte, aki elmondta: a Varga László-díjat olyan kiváló közéleti, egyházi személyiségek, gondolkodók és a közösségért tenni akarók vehetik át, akik kimagasló munkájukat a keresztény értékrend és szellemiség jegyében végzik.

Varga László díj átadása

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke hangsúlyozta, hogy a kereszténydemokrácia képviselete ma már a nyugat életében is egyre fontosabb. Azokban az államokban, ahová Varga László annak idején pont az elnyomás és diktatúra elől menekült. A beszédeket követően „Keresztény Közéletért” emlékérmet vehetett át Harrach Péter országgyűlési képviselő, Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, főtisztelendő Sági Lajos kígyósi plébános és a hely közélet két jeles alakja: Pászti András kecskeméti önkormányzati képviselő, valamint Szabó Mihályné, a kecskeméti KDNP titkára.

Szintén emlékéremmel tüntetik ki Lezsák Sándort az Országgyűlés alelnökét, valamint Kerényi János országgyűlési képviselőtm Ők elfoglaltságuk miatt nem tudtak jelen lenni az ünnepségen, így nekik a jövő héten adják majd át az elismeréseket.

Az ünnepi műsorban közreműködött az Aurin Leánykórus, valamint a Novum Kamarazenekar.

Varga László-est Mák Kornél, Kecskemét kereszténydemokrata alpolgármestere (KDNP Fotó: Váli Miklós)

 Varga László-est

 

 Varga László-est

 

 Varga László-estHarrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője (KDNP Fotó: Váli Miklós)

 Varga László-est

 

 Varga László-estKiss-Rigó László megyéspüspök mond beszédet a rendezvényen (KDNP Fotó: Váli Miklós)

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!