Átadták a kisvárdai posta felújított épületét

Átadták a kisvárdai 1-es számú postahivatal felújított épületét csütörtökön a felső-szabolcsi kisvárosban.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot, mellette Leleszi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester, Bártfai-Máger Andrea postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztos és Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója (j) a kisvárdai 1-es számú postahivatal Somogyi Rezső utcai felújított épületének átadóünnepségén 2018. március 22-én. A 229 millió forintból megújult épület 1914-től postaként funkcionál. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Az eseményen Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, az 1914-től postaként funkcionáló épületet 229 millió forintból újították fel.

A kisvárdai postai forgalom hetven százaléka ezen a postán bonyolódik, éves szinten 250 ezer ügyfélkapcsolat jön itt létre, ezért volt fontos a patinás épület teljes külső és belső felújítása – ismertette a vezérigazgató.

A beruházás során megújult és tágasabb lett az ügyféltér, felújították a kiszolgáló és szociális helyiségeket, az elektromos hálózatot, illetve új bútorokat is kapott a postahivatal.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszédet mond a kisvárdai 1-es számú postahivatal Somogyi Rezső utcai felújított épületének átadóünnepségén 2018. március 22-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke beszédében felidézte, az épületet eredetileg is postának építették több mint száz évvel ezelőtt, kiváltva egy másik, kisebb épületet. A nagyposta felépítése azért volt fontos, mert a postai szolgáltatások bővülése miatt a posta kinőtte a korábbi helyét – tette hozzá.

Az átadást követően a beruházást szimbolizálva Seszták Miklós és Illés Zoltán egy képeslapot is feladott a megújult kisvárdai postán.