„Az anya nő, az apa férfi”: mi áll az Alaptörvény módosításának hátterében?

Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Vejkey Imre a Heteknek nyilatkozott.

Nem a kormány folytat kultúrharcot, hanem a progresszív baloldal, amikor el akarja törölni azokat az értékeket, amelyekre a zsidó–keresztény civilizáció épül. Vejkey Imre, a parlament Igazságügyi Bizottságának KDNP-s elnöke a Hetek hetilapnak nyilatkozott az Alaptörvény módosítása kapcsán.

Hetek

A kormány héten beterjesztett alaptörvény-módosítási javaslatában egyebek mellett hangsúlyos szerep jutott a családvédelemnek. Az Alaptörvény házasság és család intézményéről szóló cikkébe bekerülne, hogy „az anya nő, az apa férfi”; a XVI. cikk első bekezdése pedig így módosulna: „Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.”

A javaslat általános indoklása szerint a módosításra azért van szükség, mert a hagyományos értékeket, így a két nem (egy nő és egy férfi) teremtettségét is viszonylagossá tevő „modern” gondolatkészlet „növekvő aggodalomra ad okot”. A részletes indoklásban pedig az is szerepel, hogy az emberi méltósághoz hozzátartozik, „hogy minden gyermeknek joga van a születési nemének megfelelő önazonossághoz, melynek része, hogy védelmet élvezzen a testi-lelki integritása ellen ható szellemi vagy biológiai beavatkozásokkal szemben”.

A Hetek november 13-i száma kapható az újságárusoknál, illetve az előfizetők digitálisan itt is elolvashatják.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!