Az ellenzékben csak hatalomvágy van, kormányképesség nincs

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője péntek este lakossági fórumot tartott Vecsésen Szűcs Lajossal, a térség országgyűlési képviselőjével. A KDNP-s politikus a kormánypártok teljesítményét, tapasztalatát, eredményeit és jövőképét hasonlította össze az ellenzéki pártokéval.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője beszél a pénteki vecsési lakossági fórumon. (Fotó: Váli Miklós)

Az ellenzékben csak hatalomvágy van, kormányképesség nincs

Megnyilatkozásaikban csupán hatalomtechnikai elemek láthatók, amiknek egyetlen célja a kormány leváltása, a hatalom megszerzése. Ennek érdekében vádakat kreálnak és gyűlöletet szítanak. Folyamatosan nyomják a lejárató rágalmakat, amiket legfeljebb egy-egy megvalósíthatatlan ígérettel szakítanak meg. Ezzel szemben a kormányoldal a nemzet és Európa számára legfontosabb sorskérdéssel foglalkozik, a migránsáradat megfékezésével és támogatóinak megállításával.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője beszél a pénteki vecsési lakossági fórumon. Az asztalnál Szűcs Lajos, Vecsés országgyűlési képviselője (j1) (Fotó: Váli Miklós)

Ebben a helyzetben meg kell vizsgálnunk a két oldal kormányzásának következményeit és mindenekelőtt kormányképességüket. Véleményem szerint az utóbbinak négy fontos követelménye van: egységes és hiteles jövőkép, karizmatikus vezető, nemzeti elkötelezettség, a teljesítmény általi hitelesítés.

Vecsési lakossági fórum. (Fotó: Váli Miklós)

    •    az érintett politikai egysége, közös jövőképe: Ez a kormányoldalon vitathatatlanul megvan, az ellenzék töredezettségét látjuk, közös programját még maguk sem tudják elképzelni.
    •    karizmatikus vezető: A miniszterelnök vezetői alkalmasságát senki nem vonja kétségbe, a másik oldalon ilyen nincs, legfeljebb egy színes egyéniség, akinek azonban kormányzásáért Magyarország drága árat fizetett.
    •    nemzeti elkötelezettség: Erről szól a jelenlegi kormány patrióta gazdaságpolitikája, Magyarország biztonságának és érdekeinek képviselete.  Az ellenzék több képviselője idegen zsoldban áll, támogatja azokat a törekvéseket, amelyek a nemzetállamok gyengítésére, és az európai egyesült államok megteremtésére irányulnak. Nem fontos számukra a migránsáradat megfékezése.
    •    az eddigi teljesítmény hitelesítő ereje: Az Orbán kormány kihúzta a Gyurcsány-féle kátyúból az ország szekerét. Megszüntette az  állam, az önkormányzatok, és a polgárok súlyos eladósodottsága miatti bénultságot, növekedési pályára állította gazdaságot, csökkentette a munkanélküliséget, növelte a béreket, támogatta családokat, egyszóval élhető, rendezett világot teremtett. Ezzel szemben az ellenzék egy része már bizonyította mire képes (gazdasági hanyatlás, többszörösére emelt energiár, elvett 13. havi bér és nyugdíj…).  Másik része megvalósíthatatlan ígéretekkel ötletel.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke és frakcióvezetője beszél a pénteki vecsési lakossági fórumon. (Fotó: Váli Miklós)

A lakossági fórumon készült fotógalériánkat ide kattintva tekintheti meg!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!